06.02.2012. / 07:21

Autor: Hina , Nacional.hr

Južni: Nakon Karlovića sve je bilo lako

U finalu sam odigrao najbolji meč na turniru, a najteže je bilo protiv Karlovića, kada sam imao puno sreće. Nakon tog dvoboja sve je išlo glatko, kazao je pobjednik ATP turnira u Zagrebu ruski tenisač Mihail Južni.

Mihail JužniMihail JužniU finalu sam odigrao najbolji meč na turniru, a najteže je bilo protiv Karlovića, kada sam imao puno sreće. Nakon tog dvoboja sve je išlo glatko, kazao je pobjednik ATP turnira u Zagrebu ruski tenisač Mihail Južni.

U finalnom susretu sedmog izdanja ATP teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors Južni je deklasirao Slovaka Lukasa Lacka 6:2, 6:3. Bilo je to prvo finale Zagreba bez hrvatskih igrača jer su u četvrtfinalu poraženi i Ivo Karlović i prošlogodišnji pobjednik Ivan Dodig. Karlović je i jedini koji je Južnom oduzeo set.

"Dvoboj s Karllovićem je bio najteži i zbog činjenice da je imao uz sebe gledatelje. Mislim da sam u finalu bio pametan i znao sam što mogu napraviti. Pamtit ću Zagreb po naslovu i ozračju, te budite sigurni da ću se vratiti u obranu naslova", kazao je nekad osmi tenisač svijeta, koji je nedavno diplomirao filozofiju na prestižnom Moskovskom sveučilištu, a u Zagreb ne bi došao da nije ispao u 1. kolu Australian Opena od Kazahstanca Golubeva. "To je samo dokaz da svaki poraz nije tragedija", zaključio je Rus.

Južni je do svog osmog ATP naslova stigao nakon svega 70 minuta igre, tijekom kojih je Lacko podlegao tremi svojeg prvog finala u karijeri. Južni je triput napravio "break", a Slovak nije uspio ni doći do lopte za obrat. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 39. tenisača svijeta. Dosadašnje tri je ostvario 2010. godine u Dubaiju, Madridu i na Roland Garrosu.

Rus je postao šesti pobjednik zagrebačkog turnira, a prije njega u Domu sportova su slavili dva puta Marin Čilić, te Ivan Dodig, Ivan Ljubičić, Ukrajinac Sergej Stahovski i Cipranin Marcos Baghdatis.

"Čestitam Južnom, bio je puno bolji danas. Odlazim zadovoljan jer sam igrao svoje prvo finale u karijeri, a kako sam bio i u 4. kolu Australian open, ova godine mi je započela sjajno", kazao je poraženi Lacko.

Finalistima je čestitao predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, koji je meč pratio u društvu predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, a nagrade su uručili gradonačelnik Milan Bandić i direktor turnira Branimir Horvat. Južni je za pobjedu dobio ček na 71.840 eura, a Lacko na 35.920 eura.

Dodajmo kako su Južnij i Baghdatis svladali u finalu parova hrvatske tenisače s pozivnicom organizatora Ivana Dodiga i Matu Pavića 6-2, 6-2 za samo 52 minute igre. Južnij i Baghdatis osvojili su 24 od 26 poena na prvom servisu. Suparnicima su ponudili samo jednu break-loptu koju Dodig i Pavić nisu iskoristili, a sami su napravili po dva breaka u svakom setu.

ATP Zagreb, parovi, finale:

Baghdatis / Južnij - Dodig / Pavić 6-2, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika