08.02.2012. / 08:50

Autor: Hina

Uhićena petorica čuvara zatvora u Beogradu

Obradović je na srbijanskoj televiziji B92 rekao da, kao policajac, predpostavlja da je prilikom pokušaja bijega postojala pomoć iznutra, dodavši kako ne želi ništa prejudicirati jer je u tijeku istraga

IlustracijaIlustracijaPetorica pripadnika zatvorske službe okružnog zatvora u Beogradu zadržana su na policiji nakon neuspješnog pokušaja bijega Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, izjavio je u utorak ravnatelj zatvorske uprave srbijanskog ministarstva pravosuđa Milan Obradović.

Obradović je na srbijanskoj televiziji B92 rekao da, kao policajac, predpostavlja da je prilikom pokušaja bijega postojala pomoć iznutra, dodavši kako ne želi ništa prejudicirati jer je u tijeku istraga.

"Ne mogu unaprijed tvrditi, ali mogu predpostavljati, jer je iz zatvora nemoguće pobjeći. Pet pripadnika službe osiguranja koja su bila u smjeni privedeno je poslije podne u beogradsku policiju u okviru istrage o tome slučaju i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati”, kazao je Obradović.

Podsjetio je da suspenzija pripadnika zatvorske službe osiguranja slijedi automatski prilikom ovakvih pokušaja bijega.

Kalinić i Milovanović pokušali su u utorak rano ujutro pobjeći iz okružnog zatvora u Beogradu, odnosno iz pritvora beogradskog posebnog suda, a kako je priopćila uprava za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa, obojica su, budnošću i brzom intervencijom pripadnika posebnog policijskog odreda Žandarmerije, odmah uhvaćena i vraćena u ćelije.

Pripadnik tzv. "zemunskog klana" Sretko Kalinić potkraj listopada 2011., u završnici ponovljenog suđenja za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ponovno je osuđen na 30 godina zatvora za sudjelovanje u tom zločinu. Ponovljeno suđenje Kaliniću, uhićenom sredinom 2010. godine u Zagrebu, započelo je nakon što je iskoristio svoje pravo na ponavljanje postupka s obzirom da mu je suđeno u odsutnosti.

Željko Milovanović, kojemu se u Beogradu sudi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, nalazi se među šestoricom kojima su na zagrebačkome županijskom sudu 3. studenoga 2010. izrečene presude za taj zločin, pri čemu je njemu suđeno u odsutnosti. Optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, Milovanović je u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora.

Optužnicom posebnoga državnog odvjetništva u Beogradu Sreten Jocić, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović terete se za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Optuženi su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu kojom su ubijeni Pukanić i Franjić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika