10.02.2012. / 10:43

Autor: Totalsport

WTA Pariz: Bartoli prejaka za Martić

U drugom setu je Martić propustila puno prilika

Marion BartoliMarion BartoliFrancuskinja Marion Bartoli, sedma tenisačica svijeta i druga nositeljica jakog WTA turnira u Parizu, pobijedila je 2. kolu najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić 7-5, 6-1 u njihovom prvom međusobnom ogledu.

Martić je u prvom setu povela s 5-4, samo da bi do kraja meča osvojila još samo jedan gem. Mogla je, ako ništa drugo, barem još malo više zakomplicirati posao 27-godišnjoj Francuskinji, pogotovo u drugom setu.

U prvom setu je Martić tri puta nadoknađivala break zaostatka. No, kada je Bartoli još jednom oduzela servis našoj tenisačici, uspjela je kod 6-5 odservirati za prvi set, iskoristivši drugu set-loptu.

U drugom setu je Martić propustila puno prilika. U prvom gemu je izgubila servis nakon 30-0, u trećem nakon tri gem-lopte, a u četvrtom gemu nije iskoristila tri break-lopte.

Bartoli je, tako, nakon zaostatka 5-4 u prvom setu, osvojila sedam gemova zaredom i povela u drugom s 4-0. Tada je Martić, napokon, osvojila svoj gem, u idućem je opet malo zaprijetila s 15-30, no, sve je ostalo samo na prijetnji.

Ne može se reći da je Martić igrala loš tenis, ali Bartoli je ipak demonstrirala razliku u klasi, iako nije najbolje servirala, ubacila je samo 49% prvih servisa.

Hrvatska tenisačica je zabila 7 asova, ali je svejedno dopustila Francuskinji čak 23 break-lopte u meču, od kojih je Bartoli realizirala 7. Martić je iskoristila tri od osam prilika za break.

Dodajmo da je Francuskinja imala 8 izravnih poena više (30-22) i 10 neforsiranih pogrešaka manje (25-35).

U četvrtfinalu će Bartoli igrati protiv sedme nositeljice, Talijanke Roberte Vinci.

WTA Pariz, 2. kolo:

Kerber (9) - Niculescu 6-3, 4-6, 6-3

Barthel - Parmentier 6-3, 6-0

Zakopalova - Pironkova 6-0, 6-3

Vinci (7) - Mattek-Sands 6-3, 1-6, 6-3

Bartoli (2) - Martić 7-5, 6-1

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika