11.02.2012. / 11:52

Autor: Hina

Davis Cup: Hrvatska nadomak četvrtfinala

Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju još samo jedan bod dijeli od četvrtfinala Svjetske skupine. U subotnjem okršaju parova Ivan Dodig i Ivo Karlović su sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-3 pobijedili Tatsumu Ita i Yuichija Sugitu, pa u preostala dva pojedinačna meča, koji su na rasporedu u nedjelju, moraju osvojiti jedan bod da izbore prolaz.

Ivan DodigIvan DodigHrvatsku Davis Cup reprezentaciju još samo jedan bod dijeli od četvrtfinala Svjetske skupine. U subotnjem okršaju parova Ivan Dodig i Ivo Karlović su sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-3 pobijedili Tatsumu Ita i Yuichija Sugitu, pa u preostala dva pojedinačna meča, koji su na rasporedu u nedjelju, moraju osvojiti jedan bod da izbore prolaz.

Prema prvotnoj nominaciji za Hrvatsku su trebali igrati Ivo Karlović i Lovro Zovko, no izbornik Željko Krajan je iskoristio mogućnost koju dopuštaju pravila, da najkasnije sat vremena prije početka meča može napraviti promjenu.

"U subotu ujutro Ivan Dodig je rekao da se fizički dobro osjeća iako je u petak igrao meč duži od četiri sata. Odluku sam donio nakon razgovora s njim i ostalim dijelom ekipe, doktorom i fizioterapeutom. Ivan i Ivo su stvarno odigrali odlično, servirali odlično, i samo su u jednom ili dva gema imali krizu. Na Japance su stavili prejak pritisak. Jednostavno je bilo pitanje trenutka kada će napraviti pogrešku", rekao je Krajan.

Hrvatski par je odigrao odličan meč, a jedino razdoblje kada su suparnici uspjeli zaprijetiti bilo je krajem drugog, te u trećem setu. Sve ostalo bilo je u znaku Dodiga i Karlovića, a pogotovo u četvrtoj dionici, kada su na svom servisu u pet odigranih gemova izgubili jedan jedini poen.

U prvom setu odlučujući "break" napravljen je kod 4-4, a u drugoj dionici hrvatski dvojac je do "breaka" stigao na samom startu i onda ga zadržao do kraja, spasivši tri "break-lopte" kada je Dodig kod 5-4 servirao za set. Tek u trećem setu Japanci su uspjeli osvojiti gem na servis suparnika, povevši 5-3, no već je početak četvrte dionice ("break" za 2-0) usmjerio meč prema željama hrvatskih igrača.

"Danas smo stvarno odigrali jako dobar meč, servirajući izvanredno. Čak i u trećem setu koji smo izgubili imali smo dosta šansi (četiri "break-lopte" kod 1-1, op.)", izjavio je Ivo Karlović.

Na pitanje vjeruje li da bi već Ivan Dodig u prvom meču u nedjelju mogao zaključiti posao Karlović je dodao:

"Svakako. Trenutačno igra jako dobro i imat će priliku pobijediti."

Ostvarenim rezultatom bio je vrlo zadovoljan i Dodig.

"I jučer i danas sam dobro servirao, tada mi je puno lakše igrati. Kad u paru igram s Ivom, sve se svodi na to da na mreži hodam i vjerojatno mi treba malo motivacije da bolje serviram. Bilo mi je 'gušt' igrati, mislim da smo odigrali jako kvalitetno, baš kao i protiv Njemačke, ali sad smo nagrađeni pobjedom."

Iako nije dobio priliku pokazati što može na igralištu, Lovro Zovko kao da je bio dio para. Veliko iskustvo igranja parova pretočio je u konzultantske aktivnosti, pa je s Krajanom razrađivao taktiku. Nije došao uzalud.

Hrvatska je sada svakako došla bliže pobjedi, a koliko odgovorio je Željko Krajan:

"Za jedan meč. Naravno, velika je razlika vodiš li ili gubiš 2-1, ali iako smo još daleko od konačne pobjede šanse su daleko veće nakon ovog uspjeha u paru", rekao je Krajan.

Nedjeljni program počet će u pet sati po hrvatskom vremenu dvobojem Ivana Dodiga i Keija Nishikorija. Što treba napraviti da u tom meču bude odlučen i pobjednik susreta?

"Znam da će mi biti teško. Ivo je totalno razmontirao Nishikorija u petak, ali u nedjelju će to biti drugačiji tenis. Moram biti spreman, još podići igru, jer Nishikori je jako kvalitetan igrač. Mislim da će o pobjedniku odlučivati sitnice", rekao je Dodig.

Pobijedi li, Hrvatska će u četvrtfinalu Svjetske skupine od 6. do 8. travnja gostovati ili u Njemačkoj ili u Argentini. Nakon prvog dana susreta u Bambergu Argentina vodi 2-0.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika