15.02.2012. / 16:36

Autor: Hina

Sindikati poručili Kosor da ne skuplja bodove na spašavanju Vjesnika

Vjesnikov ogranak Hrvatskog novinarskog društva i podružnica Sindikata novinara Hrvatske Vjesnik regairali su danas na, kako navode, "HDZ-ov pokušaj 'spašavanja' Vjesnika", zatraživši od predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da ne skuplja političke bodove na "spašavanju" Vjesnika, jer je problem tih novina, da je htjela, mogla riješiti davno prije dok je bila potpredsjednica i predsjednica vlade.

Jadranka KosorJadranka KosorVjesnikov ogranak Hrvatskog novinarskog društva i podružnica Sindikata novinara Hrvatske Vjesnik regairali su danas na, kako navode, "HDZ-ov pokušaj 'spašavanja' Vjesnika", zatraživši od predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da ne skuplja političke bodove na "spašavanju" Vjesnika, jer je problem tih novina, da je htjela, mogla riješiti davno prije dok je bila potpredsjednica i predsjednica vlade.

"Umjesto toga, Jadranka Kosor postavila je HDZ-u odane kadrove na čelne pozicije u Vjesniku i tako nastavila praksu svojih prethodnika, što je dovelo do daljnjeg pada tiraže i gubitka ugleda lista. Danas ga s tim kadrovima navodno želi spasiti", ističe se u reagiranju koje je potpisala predsjednica Vjesnikove podružnice SNH Biljana Bašić i predsjednik Vjesnikova ogranka HND-a Zlatko Herljević.

Podsjećaju predsjednicu HDZ-a da su prije dva tjedna tražili ostavke glavnog urednika Vjesnika Brune Lopandića i direktora Bojana Divjaka zbog "katastrofalne uređivačke i poslovne politike koju su provodili".

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor sastala se danas s vodstvom tog dnevnog lista, koje je poziv za sastanak uputilo svim parlamentarnim klubovima, nakon čega je rekla da bi "likvidacija Vjesnika bila bi loša odluka". Pozvala je vladu da pronađe četiri do pet milijuna kuna za privremeno financiranje Vjesnika do "pronalaska konačnog rješenja za tu dnevnu novinu". Upitana je li kao premijerka pridonijela srozavanju Vjesnika na 2000 primjeraka, Kosor je odgovorila kako je to netočno.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 16.02.12. 13:14

Koliko se sijecam, VJESNIK za SANDEROVE ere je postao privatno vlasnistvo ovog mafijasa jer su ga oni ili HDZ placali za opstanak i kao takvom ovom zadnjem "glancali" cipele !? Sta se sada sprdavate drugovi i drugarice HDZ produzetak one zloglasne KPJ ....je pa da istina je bolna !!??


registracija
9/5/10

lolobrigita, 16.02.12. 16:54

A to što je Divjak Šeksov nećak?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika