17.02.2012. / 08:11

Autor: Hina

Američki dužnosnik:

Iran neće početi sukob

Iran bi se mogao poslužiti i terorističkim surogatima diljem svijeta. No agencija ocjenjuje da Iran neće početi ili namjerno izazvati sukob"

IlustracijaIlustracijaIran će reagirati napadnu li ga, ali nije vjerojatno da će on izazvati sukob, a vjeruje se da Izrael još nije donio odluku o napadu na Iran zbog iranskoga nuklearnog programa, rekao je u četvrtak jedan američki obavještajac.

Iran je reagirao na nove američke sankcije prijetnjom da će zatvoriti važan plovni put kojim nafta putuje, a ima i straha da bi Izrael mogao napasti iranske nuklearne pogone i još više pojačati napetost.

"Bude li napadnut, Iran može zatvoriti Hormuški tjesnac, makar i privremeno, i može ispaliti rakete na američke snage i naše saveznike u toj regiji", rekao je direktor obrambene obavještajne agencije general Ronald Burgess na saslušanju pred senatskim odborom za oružane snage.

"Iran bi se mogao poslužiti i terorističkim surogatima diljem svijeta. No agencija ocjenjuje da Iran neće početi ili namjerno izazvati sukob", rekao je.

Na otvoreno pitanje vjeruju li obavještajne službe da je Izrael donio odluku o napadu na Iran, Burges je rekao: "Koliko ja znam, Izrael još nije odlučio napasti Iran".

Još je rekao da unatoč sankcijama protiv Irana, ta zemlja neće odustati od svoga nuklearnog programa. Zapad vjeruje da je iranski nuklearni program usmjeren k proizvodnji nuklearnog oružja, a službeni Teheran tvrdi da je svrha toga programa isključivo mirnodopska.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 17.02.12. 09:52

Istina izgleda ovak:
svetski teroristi su GB, USA, Izrael, Italija, Francuska, a žrtve su:
Iran, Irak, Afganistan itd. (razlog - nafta i pljačka)!
Amen!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika