22.02.2012. / 12:31

Autor: Totalsport

WTA Monterrey: Maria Abramović u 2. kolu

Naša Darija Jurak i Ruskinja Nina Bratčikova postavljene su za treće nositeljice. Njih dvije pobijedile su na startu mađarsko-rusku kombinaciju Babos / Savinjh 6-4, 6-2

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska 24-godišnja tenisačica Maria Abramović, 361. igračica svjetskog poretka, ostvarila je uspjeh karijere plasmanom u 2. kolo WTA turnira u meksičkom Monterreyu.

Prolaskom kvalifikacija, Abramović je prvi puta u karijeri ostvarila plasman u glavni ždrijeb nekog WTA turnira. A onda je u 1. kolu pobijedila 83. tenisačicu svijeta, 22-godišnju Ruskinju Aleksandru Panovu, 7-5, 6-4 nakon jednog sata i 49 minuta igre.

Koliko je to lijep rezultat za našu tenisačicu, najbolje će pokazati podatak da je Panova prošlog tjedna na WTA turniru u Bogoti igrala u finalu!

Abramović je u prvom setu kod rezultata 4-4 napravila break koji joj je omogućio servis za prvi set. Nije uspjela, ali je kod 5-5 još jednom oduzela servis Panovoj, te je drugi puta bila sigurna kada je servirala za set.

U drugom setu je Panova povela s 2-0, ali se hrvatska tenisačica brzo vratila i već u trećem gemu nadoknadila zaostatak. Kod rezultata 3-3 je naša igračica napravila još jedan break, ali je tu prednost odmah i izgubila. Novim breakom za 5-4, osigurala je servis za meč kojeg je uspješno odradila.

Ukupno je Abramović iskoristila 6 od 10 break-lopti, a Panova 4 od 8.

U 2. kolu će Abramović igrati protiv 6. nositeljice, Mađarice Grete Arn.

Turnir u Monterreyju igra se na tvrdoj podlozi, a nagradni fond iznosi 220.000 dolara.

Dodajmo kako je Abramoviću paru s Rumunjkom Mihaelom Buzarnescu pobijedila Ukrajinku Mariju Koritcevu i Njemicu Tatjanu Malek 3-6, 6-1, 10-8.

U četvrtfinalu ih čekaju pobjednice susreta između četvrtih nositeljica, Čehinje Eve Birnerove i već spomenute Panove, te Argentinki Gisele Dulko i povratnice iz mirovine Paole Suarez, koje su dobile pozivnicu za nastup.

Naša Darija Jurak i Ruskinja Nina Bratčikova postavljene su za treće nositeljice. Njih dvije pobijedile su na startu mađarsko-rusku kombinaciju Babos / Savinjh 6-4, 6-2. U četvrtfinalu će igrati protiv Kanađanke Sharon Fichman i Kineskinje Sheng-Nan Sun.

WTA Monterrey, 1. kolo:

Abramović - Panova 7-5, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika