22.02.2012. / 15:10

Autor: Totalsport

WTA Dubai: Azarenka otkazala nastup

Dosad su završena dva meča 2. kola. Jelena Janković iz Srbije pobijedila je Talijanku Flaviju Pennettu 6-4, 6-2, dok je Agnieszka Radwanska bila bolja od Izraelke Shahar Peer sa 7-5, 6-4

Viktorija AzarenkaViktorija AzarenkaNajbolja tenisačica svijeta, Vjeloruskinja Viktorija Azarenka, otkazala je nastup na jakom WTA turniru u Dubaiju, na kojem je u srijedu trebala odigrati prvi meč.

Azarenka je ove godine osvojila tri turnira, Sydney, Australian Open i Dohu, uz omjer pobjeda i poraza 17-0. No, u polufinalnom meču u Dohi prošlog tjedna protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske, ozlijedila je lijevi gležanj tijekom meča. Svejedno je odradila meč do kraja i pobijedila Poljakinju i treći put uzastopce ove godine, a onda je u finalu deklasirala i Australku Samanthu Stosur 6-1, 6-2.

Azarenka je u srijedu trebala igrati protiv Njemice Julije Görges. No, zbog ozljede je otkazala nastup, pa je njezino mjesto u ždrijebu zauzela Casey Dellacqua.

- Prošlog tjedna sam s ozljedom igrala polufinale i finale u Dohi. Učinila sam sve kako bih se oporavila, uzela sam puno tableta protiv bolova, ali nisam dovoljno spremna za igru. S ovakvom ozljedom moram se na drukčiji način kretati, raditi kompromise na drugim dijelovima tijela koji me onda također bole. Preveliki je to rizik. Jasno da sam razočarana što moram odustati, ali to je sport i život. Nadam se da će se u sljedećih nekoliko dana situacija primiriti i da neću morati ići na dodatne kontrole i preglede - izjavila je 22-godišnja Bjeloruskinja, te dodala kako je platila danak učestalom igranju.

- Igrala sam jako puno, a onda mi se u Dohi još dogodila ta nesretna ozljeda. Tenis je danas postao izuzetno fizički sport i tijelo teško izdržava napore igranja iz tjedna u tjedan.

Dosad su završena dva meča 2. kola. Jelena Janković iz Srbije pobijedila je Talijanku Flaviju Pennettu 6-4, 6-2, dok je Agnieszka Radwanska bila bolja od Izraelke Shahar Peer sa 7-5, 6-4.

WTA Dubai, 2. kolo:

Janković (8) - Pennetta 6-4, 6-2

Radwanska (5) - Peer 7-5, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika