23.02.2012. / 21:14

Autor: Hina

Pariz, Rim i Beč žele da Srbija dobije kandidaturu za EU

Francuska, Italija i Austrija žele da se Srbiji odobri status kandidata za Europsku uniju, procjenjujući u pismu europskoj visokoj predstavnici za vanjske poslove Catherine Ashton da je Beograd "ispunio uvjete" koje su u prosincu odredili europski čelnici.

Boris TadićBoris TadićFrancuska, Italija i Austrija žele da se Srbiji odobri status kandidata za Europsku uniju, procjenjujući u pismu europskoj visokoj predstavnici za vanjske poslove Catherine Ashton da je Beograd "ispunio uvjete" koje su u prosincu odredili europski čelnici.

U pismu čiju je kopiju dobio AFP, francuski, austrijski i talijanski ministri vanjskih poslova tvrde da su "proveli dubinsku analizu napretka Srbije i došli do zaključka da su uvjeti ispunjeni".

Europski čelnici u prosincu su odgodili odluku o davanju kandidature Srbiji, tražeći prije svega napredak Srbije u odnosima s Kosovom.

Ministri u pismu tvrde da je "Beograd iznio vrlo konstruktivne prijedloge u cilju uključivanja Kosova u regionalnu suradnju, priznajući istodobno stajalište svake od strana glede statusa" Kosova.

Također smatraju da je "veliki napredak" ostvaren u provedbi sporazuma postignutih s Kosovom u drugim pitanjima.

Zato bi EU trebala "ispuniti obećanje" i dodijeliti Srbiji status kandidata, jer bi je to "ohrabrilo da nastavi prema ukupnoj normalizaciji odnosa s Kosovom", smatraju ministri.

Sastanak ministara europskih poslova zemalja članica EU, na kojem bi se trebalo raspravljati o toj temi, održat će se u ponedjeljak.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 24.02.12. 00:43

Sve dok Berlin i Pariz ne daju svoj pristanak, a što će jako teško ići, jer su Nijemci i zadnji put blokirali odluku, a Francuzi su ih slijedili, ostali mogu kokodakati do besvijesti, ali bez efekta!!


registracija
30/9/09

davor12345, 24.02.12. 09:55

MA kakva Francuska, Italija i Austrija??? MI jedva čekamo da Srbija dobije status kandidata!


registracija
10/2/12

Hazu, 25.02.12. 08:17

Status tek onda odobriti kad prođu KATARZU kao narod jer opet diecu uče mržnji i svemu što je naopako.
Opraštaju im se griesi ni manje ni više nego KRVAVI griesi i tragovi od Države Hrvatske do Republike Kosova i republike Bosne i Hercegovine gdje su poubijali oko 200 tisuća Hrvata,Bošnjaka i Kosovara pod izgovorom jasenovca,i sl logora i mučilišta za nehrvate i dr narode i to u 21 stoljeću kad su barem malo pismeniji narodi,ali izgleda da srbski narod to nije .
Nije to šačica ubijala,nego preko 70%naroda pravoslavnog,jedan dio je posipao cvieće po tenkovima i topovima,avionima,a drugi su bili osobodioci,nisu to bili samo naše KOMŠIJE UBOJICE nego šabac,zrenjanin,beosmrad i sl gradovi koji su dali rezerviste četnike fašiste u 21 stoljeću-bradate spodobe tifusare i kanibale sa istoka šljatih glava poturice.
Njihov lobi po svietu ne miruje,ali nadajmo se da su krvavim tragom to dobrano izbrisali,i bez katarze nema MIRA ,ovo je lažan mir i aboliranje i pomirba.
Sve je to laž,ako ne dožive katarzu.
Kako im jedan predsjednoik može biti npr Tadić kojem je otac četnik i to danas u SANU ,koji se ruga sa Hrvatskim žrtvama sa Ovčare poklanim od komšija,koji se ruga sa Srebrenicom uz pomoć KOMPLETNOG pravoslavnoog naroda u Bosni


registracija
26/1/08

Rampa, 25.02.12. 10:41

@davor12345
"Vi" možda jedva čekate, ali mi ne čekamo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika