24.02.2012. / 17:59

Autor: Hina

ECA bojkotira FIFA-u

Udruga europskih nogometnih klubova (ECA), u koju je učlanjeno 200-tinjak najvećih europskih klubova, objavilo je u petak kako će bojkotirati poziv Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na pregovore oko promjena u međunarodnom kalendaru zakazane za 5. ožujka u Zurichu.

Europski nogometni klubovi ignoriraju FIFA-uEuropski nogometni klubovi ignoriraju FIFA-uUdruga europskih nogometnih klubova (ECA), u koju je učlanjeno 200-tinjak najvećih europskih klubova, objavilo je u petak kako će bojkotirati poziv Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na pregovore oko promjena u međunarodnom kalendaru zakazane za 5. ožujka u Zurichu.

Kao razlog ove odluke ECA-e je navela FIFA-ino odbijanje promjena u međunarodnom kalendaru.

Glasnogovornik ECA-e Marc Schmigdall kazao je kako njegova organizacija dobro surađuje s Europskim nogometnim savezom (UEFA) vezano za promjene kalendara, ali kako su predsjednik i glavni tajnik ECA-e Karl-Heinz Rummenigge i Michele Centenaro odbili poziv FIFA-e.

"U razgovorima s UEFA-om smo blizu konačnog dogovora, ali pregovori s FIFA-om su dosada bili razočaravajući i odlučili smo do daljnjega ne nazočiti sastancima pod njezinim okriljem", rekao je Schmigdall.

U središtu spora ECA-e i FIFA-e je broj termina za igranje utakmica reprezentacija. Prema sadašnjem kalendaru postoji 12 termina, dok bi ECA smanjila na šest, s time da bi se ukinuli termini u lipnju i kolovozu.

Drugi predmet spora je želja ECA-e da FIFA preuzme plaćanje osiguranja za igrače, te isplaćuje plaće onim igračima koji se ozlijede tijekom igranja za reprezentaciju.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika