27.02.2012. / 15:54

Autor: Totalsport

WTA Monterrey: Prvi naslov za 18-godišnju Babos

Pobjedom u Monterreyu Babos je skočila sa 107. na 68. mjesto na novoj WTA ljestvici, dok je Cadantu napredovala sa 110. na 82. poziciju

Timea Babos (Wikipedia)Timea Babos (Wikipedia)Mlada mađarska tenisačica Timea Babos (18) osvojila je svoj prvi WTA naslov u karijeri. U finalu Monterreya pobijedila je Rumunjku Alexandru Cadantu sa 6-4, 6-4.

Bio je to prvi finale za obje spomenute tenisačice koje su prije meksičkog turnira na tvrdoj podlozi (nagradni fond 220.000 dolara) bile izvan Topa 100. Štoviše, Babos je prije turnira u Bogoti tjedan dana ranije imala samo jednu pobjedu u glavnom ždrijebu na WTA Touru, da bi u Kolumbiji dogurala do polufinala. Bila je to, međutim, samo najava za još veću senzaciju koju je napravila u Monterreyu. Do finala je izbacila treću i drugu nositeljicu, Soranu Cirsteu i Saru Errani, a u završnom meču nije pružila gotovo nikakvu priliku tri godine starijoj Cadantu.

Pobjedom u Monterreyu Babos je skočila sa 107. na 68. mjesto na novoj WTA ljestvici, dok je Cadantu napredovala sa 110. na 82. poziciju.

WTA Monterrey, finale:

Babos - Cadantu 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika