12.03.2012. / 10:54

Autor: Totalsport

ATP Challenger Santiago: Veić izgubio finale

Veić je nakon izgubljenog prvog seta imao čak 5-2 u drugom

Antonio Veić (Reuters)Antonio Veić (Reuters)Hrvatski tenisač Antonio Veić nije začinio tjedan odličnog tenisa i pobjedom na ATP Challenger u čileanskom Santiagu. Domaći tenisač Paul Capdeville je pobijedio u finalu 6-3, 6-7(5), 6-3.

Meč je trajao čak dva sata i 35 minuta i bio je prvi međusobni ove dvojice tenisača. Na kraju je više spretnosti pokazao 137. igrač na svijetu, koji je na turniru bio postavljen za šestog nositelja.

Veić je nakon izgubljenog prvog seta imao čak 5-2 u drugom. Kompletnu je prednost propustio i na kraju je morao igrati tie-break u kojem je ipak uspio slaviti 7-5. Taj dobitak drugog seta mu je dao snage da bude opasniji početkom treće dionice, a idealnu šansu za odvajanje je imao kod 2-2. No, propustio je 0-40, te još jednu break-loptu na servis suparnika i to ga je dotuklo.

Od 2-2 je Čileanac odjurio na 5-2, a potom je iskoristio i servis za meč kod 5-3.

Imao je Veić više break-lopti (11-9), ali i slabiju iskorištenost (2-4). Ukupno je Capdeville osvojio 14 poena više (107-93).

ATP Challenger Santiago, finale:

Capdeville (6) - Veić 6-3, 6-7(5), 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika