12.03.2012. / 12:11

Autor: Hina

Federacija BiH mogla bi ostati bez 1.000 objekata u Srbiji

Pomoćnik ministra financija BiH Zenit Kelić najavio je da će na skorašnjem sastanku predstavnika zemalja sljednica biti riječi o primjeni aneksa kako bi sve države sljednice bivše Jugoslavije primjenjivale iste propise vezano uz ovu imovinu

Sarajevo (arhiva)Sarajevo (arhiva)Federacija BiH mogla bi ostati bez vlasništva nad 1.000 objekata u Srbiji zbog nemogućnosti političkog dogovora vladajućih stranaka Platforme predvođene SDP-om oko imenovanja svojih kadrova u Upravu za pasivnu podbilancu, objavio je u ponedjeljak sarajevski list "Dnevni avaz".

Krajem ovoga mjeseca istječe rok važenja uredbe koju je donijela Srbija za povrat imovine pravnih i fizičkih osoba, no bez uspostavljene Uprave u Federaciji BiH, ovaj entitet će izgubiti vlasništvo nad 1.000 objekata tvrtki iz BiH u Srbiji, čija se vrijednost procjenjuje na četiri milijarde maraka. Avaz navodi kako tvrtke iz BiH posjeduju jednako toliko nekretnina i u Hrvatskoj.

Pomoćnik direktora Agencije za privatizaciju u FBiH Senad Makić ocijenio je da bi početak rada Uprave za pasivnu podbilancu olakšao procedure povrata imovine tvrtki BiH u susjednim državama.

Ekonomski analitičar u Vanjskotrgovinskoj komori BiH prof. dr. Duljko Hasić pozvao je vlasti u Federaciji da potpišu sporazuma o imovinskopravnim odnosima između BiH i Srbije kako bi bio ispoštovan sporazum o sukcesiji zemalja bivše Jugoslavije te bezuvjetno zatražen povrat imovine.

Pomoćnik ministra financija BiH Zenit Kelić najavio je da će na skorašnjem sastanku predstavnika zemalja sljednica biti riječi o primjeni aneksa kako bi sve države sljednice bivše Jugoslavije primjenjivale iste propise vezano uz ovu imovinu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
17/6/05

torpedo, 12.03.12. 12:42

Tu i tamo procitam koju vijest o BiH.

Auto juri prema rubu provalije, a putnici, predstavnici 3 naroda, se svadjaju tko ce prvi iz njega iskocit.

Umjesto da netko nagazi kocnicu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika