13.03.2012. / 13:14

Autor: Nacional.hr

Yahoo tužio Facebook zbog krađe 10 patenata

U prošlosti je već Yahoo koristio javne ponude dionica raznih kompanija kako bi dobio novac za svoje patente

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaInternetski pretraživač Yahoo tužio je društvenu mrežu Facebook zbog krađe patenata koji se odnose na metode i sisteme za reklamiranje na internetu, piše Reuters.

Glasnogovornik Facebooka Jonathan Thaw rekao je kako su za tužbu doznali iz medija. Razočaran je što je 'Yahoo kao dugogodišnji partner Facebooka odlučio pokrenuti parnicu'. U e-mail priopćenju Yahooa naglašavaju kako je 'slučaj s Facebookom nažalost ostao neriješen i kako su prisiljeni potražiti pravdu na Federalnom sudu'.

Yahoo je prošlog mjeseca objavio kako od Facebooka traži plaćanje licenci za svoje patente te kako su druge kompanije već pristale na takve ugovore. Podsjetimo kako je Google pristao dati dionice Yahoou samo devet dana prije javne ponude Googlea na burzi 2004. godine, u zamjenu za licence za Yahooove patente. Google je zatim pokrenuo 201 milijun dolara tešku tužbu zbog transakcije.

U prošlosti je već Yahoo koristio javne ponude dionica raznih kompanija kako bi dobio novac za svoje patente. Yahoo ima 3 300 registriranih patenata i aplikacija patenata, dok ih Facebook ima samo 160. Podsjetimo kako je Facebook najavio javnu ponudu dionica zbog koja bi vrijednost tvrtke mogla narasti do 100 milijardi dolara.

Sukobi oko patenata su normalna pojava u sektoru proizvodnje tableta i smartphoneova. Slične tužbe međusobno su podnijeli Apple, Microsoft i Motorola.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika