14.03.2012. / 08:17

Autor: Hina

Talijansko izvanredno stanje

"Ne možemo se opustiti ni s gledišta nacionalne politike ni europskih politika", rekao je Monti

Čini se da je Europa prevladala najkritičniju točku dužničke krize u eurozoni no za Italiju još vrijedi izvanredno stanje te vlada nastavlja raditi na osiguravanju talijanskog gospodarstva, ocijenio je u utorak talijanski premijer Mario Monti na konferenciji za tisak po završetku sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Rimu.

"Ne možemo se opustiti ni s gledišta nacionalne politike ni europskih politika", rekao je Monti. "Nakon potpisivanja fiskalnog sporazuma Europska unije ulazi u fazu u kojoj treba istu pozornost posvetiti politikama rasta".

"S kancelarkom Merkel osvrnuli smo se na činjenicu da se u ovoj fazi europskog života, u kojoj se čini da je najakutnija financijska kriza prevladana, ne možemo opustiti", rekao je Monti i istaknuo da Italija ipak još nije "prevladala izvanredno stanje" te se "izazov nastavlja".

Njemačka kancelarka je izjavila da su iz Njemačke "velikom pozornošću praćene hrabre reforme koje je Italija pokrenula s Montijevom vladom" te da se pozorno prate i "rasprave koje se vode o daljnjim reformama".

Angela Merkel je najavila da će se ovoga ljeta održati bilateralni sastanak Njemačke i Italije na kojem će se nastaviti rad započet na planiranju budućnosti Europske unije koja se mora temeljiti na sređivanju javnih proračuna ali i na radu i konkurentnosti.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 14.03.12. 08:30

joj, sreća pa europa i svijet ima njemačku. ovo sve ostalo je imitacija stvarnosti.ako možeš ukrasti, porobitgi dobar si.


registracija
26/2/12

okvardz, 14.03.12. 08:31

zato njemačku treba staviti na čelo svjetske stvarnosti, ostali neka se poklope ušima i prepisuju.


registracija
16/2/11

egipat, 14.03.12. 11:23

gospodo, nakon duzeg vremena od danas NE CITAM VISE NACIONAL, smjenom gospode Rudan su se svrstali u kvislinsko,anti hrvatsko , kriminalno pljackasko (kao hdz-sdp)drustvo.
pas i m m ater


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika