14.03.2012. / 09:23

Autor: Totalsport

ATP i WTA Indian Wells: Ispao Ferrer, Azarenka dobila

Argentinac Juan Martin Del Potro nije imao sasvim jednostavan zadatak svladavanja drugog Španjolca Fernanda Verdasca, ali ga je, nakon dvije spašene set-lopte u drugom setu, izvršio. Slavio je Del Potro sa 6-2, 7-6(6)

Viktorija Azarenka (Reuters)Viktorija Azarenka (Reuters)Španjolac David Ferrer, peti nositelj teniskog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igra u američkom gradu Indian Wellsu, zaustavljen je u 3. kolu od Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6-4, 6-3.

Iako je bio na nizu od 11 uzastopnih pobjeda i dva osvojena turnira, Ferrer je ipak, doduše neočekivano, pokleknuo protiv 46 mjesta slabije rangiranog Istomina. Bilo je 6-4, 6-3 za Uzbekistanca u drugom međusobnom susretu ove dvojice tenisača.

Ferrer je bio sasvim nemoćan u prvome setu te nije uspio realizirati jednu jedinu break-priliku koju je imao na Istominovu servisu. Uzbekistanac je s druge strane uspio realizirati svoju. Španjolac je stigao prvi do breaka u drugoj dionici (3-1), ali je već u idućem servis-gemu stečenu prednost izgubio. Istomin radi niz od pet gemova i osvaja set, ujedno i meč, rezultatom 6-4, 6-3.

Argentinac Juan Martin Del Potro nije imao sasvim jednostavan zadatak svladavanja drugog Španjolca Fernanda Verdasca, ali ga je, nakon dvije spašene set-lopte u drugom setu, izvršio. Slavio je Del Potro sa 6-2, 7-6(6).

Spomenimo i lagani plasman prve igračice svijeta u četvrtfinale WTA turnira u Indian Wellsu. Bjeloruskinja Viktorija Azarenka je s glatkih 6-3, 6-1 slavila protiv Njemice Julije Görges. Uspješna je, uz podosta muka, bila i Poljakinja Agnieszka Radwanska kojoj je nakon vodstva 6-3, 4-6, 3-0 susret predala, zbog grčeva, domaća igračica Jamie Hampton. Azarenka i Radwanska su sada izjednačene po broju ostvarenih pobjeda u ovoj sezoni, uz to da Poljakinja ima i tri poraza dok Bjeloruskinja nema ni jedan.


ATP Indian Wells, 3. kolo:

Istomin - Ferrer (5) 6-4, 6-3

Del Potro (9) - Verdasco (19) 6-2, 7-6(6)

Tsonga (6) - Štepanek (28) 6-7(2), 6-3, 6-2

WTA Indian Wells, 4. kolo:

Azarenka (1) - Görges (14) 6-3, 6-1

Radwanska (5) - Hampton 6-3, 4-6, 3-0 predaja

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika