15.03.2012. / 16:25

Autor: Hina

Karzai želi preuzeti sigurnost već 2013.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u četvrtak je američkom ministru obrane Leonu Panetti u Kabulu kazao da njegova vlada želi već 2013. preuzeti kontrolu nad sigurnosnim pitanjima u zemlji, a ne krajem 2014. godine kako je predviđeno planom povlačenja ISAF-a.

Hamid KarzaiHamid KarzaiAfganistanski predsjednik Hamid Karzai u četvrtak je američkom ministru obrane Leonu Panetti u Kabulu kazao da njegova vlada želi već 2013. preuzeti kontrolu nad sigurnosnim pitanjima u zemlji, a ne krajem 2014. godine kako je predviđeno planom povlačenja ISAF-a.

"Već sada smo spremni preuzeti kompletno pitanje sigurnosti u vlastite ruke. Htjeli bi da se taj proces dovrši 2013., a ne 2014. godine", rekao je Karzai.

Iz priopćenja iz Karzaijeva ureda doznaje se i da je afganistanski predsjednik od Panette zatražio da se međunarodne snage, od kojih su dvije trećine američki vojnici, povuku iz afganistanskih sela i premjeste u svoje glavne baze.

Prošle nedjelje je rastorojeni američki vojnik ubio 16 seljana na jugu Afganistana, među kojima devetero djece, zbog čega su napetosti između lokalnog stanovništva i pripadnika ISAF-a narasle do usijanja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 15.03.12. 23:04

A Paneta njemu kaze: "Pa kako cemo mi onda napasti Iran, pa zbog toga smo ovdje. Sad ste nam pokvarili planove."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika