15.03.2012. / 21:11

Autor: Nacional.hr

Konačna odluka

Končar ne želi preuzeti riječki 3. maj

No, to ne znači da će 3. maj otići u stečaj. Naime, to brodogradilište nije dužno državi, već od nje potražuje više od 3 milijarde kuna

Danko KončarDanko KončarDanko Končar donio je odluku. Ulazi u hrvatska brodogradilišta, ali samo u Brodotrogir i Kraljevicu. Od 3. maja je u potpunosti odustao.

Kako piše Večernji list, Končar je predao svoju, povoljniju ponudu ministru gospodarstva Radimiru Čačiću i prema prvim informacijama on je njima zadovoljan.

Končar u Brodotrogiru planira obnavljati stare jahte i graditi nove, luksuznije, a u Kraljevici pokrenuti proizvodnju opreme za postavljanje pučinskih vjetroelektrana. I uvjeren je kako će mu za to trebati još novih radnika.

Za te je investicije već pronašao i poslovnog partnera, vlasnika tvrtke SIAF Schaaf Industrie, Ruedigera Schaafa.

No, to ne znači da će 3. maj otići u stečaj. Naime, to brodogradilište nije dužno državi, već od nje potražuje više od 3 milijarde kuna. Uz to, Končar planira suradnju s 3. majem upravo za gradnju vjetroelektrana.

A planira i proširenje i gradnju novog škvera u uvali Peškera na otoku Krku. Tamo je, smatra Končar, najbolja pozicija za gradnju pučinskih vjetroelektrana.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 15.03.12. 23:31

Odustao? Koja glupost,nema vise Firmi za 1.Kn kao za vrijeme HDZ-a,Tudjmana i Pasalica.To je razlog odustajanja.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 16.03.12. 09:31

3 maj vise nece postojati na tom mjestu ce se graditi Marine -Hoteli itd....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika