16.03.2012. / 10:07

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Challengeri: Čilić dobio Rosola, Veić ispao

Dodajmo kako je hrvatski tenisač Antonio Veić oprostio se od ATP Challenger turnira u meksičkoj Guadalajari (tvrda podloga) u 2. kolu

Marin Čilić (Reuters)Marin Čilić (Reuters)Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, prošao je i 2. kolo jakog ATP Challenger turnira u Dallasu. Sa 6-0, 7-6(2) je pobijedio češkog tenisača Lukaša Rosola, inače 84. igrača na svijetu.

Meč je trajao jedan sat i 24 minute, a vrijedi reći da je Čilić dobio uvodnih devet gemova. Poveo je 6-0, 3-0, te se činilo da će lako pobjedom zaključiti prvi međusobni meč protiv ovog češkog tenisača.

Inače, prvi gem meča nije slutio takav niz, budući da je već na otvaranju ogleda Čilić spašavao dvije break-lopte. No, nije se mogao naslutiti niti komplicirani kraj za Čilića, ali se ipak dogodio.

Rosol je vratio break zaostatka u drugom setu, s 0-3 došao do 2-3, a kod 5-5 je imao i jednu break-loptui koja ga je mogla dovesti na prag trećeg seta. Ipak, pobjednik drugog seta se odlučivao u tie-breaku u kojem je Čilić od 1-1 ekspresno pobjegao na 6-1 i tako zaključio meč.

Čilić je od devet break-prilika iskoristio četiri, a Rosol od šest jednu.

Idući Čilićev suparnik je kanadski igrač, kvalifikant Frank Dancevic, koji je u ovom kolu pobijedio petog nositelja Yen-Hsen Lua 7-6(3), 4-6, 6-3.

Dodajmo kako je hrvatski tenisač Antonio Veić oprostio se od ATP Challenger turnira u meksičkoj Guadalajari (tvrda podloga) u 2. kolu. Bolji je od njega bio brazilski tenisač Thiago Alves.

Nakon jednog sata i 40 minuta 216. igrač na svijetu je slavio 6-4, 6-3. Bio je to njihov drugi meč u karijeri i druga pobjeda Brazilca. Prvi put su se sreli u kvalifikacijama Roland Garrosa prije dvije godine kada je Alves dobio meč u tri seta.

ATP Challenger Dallas, 2. kolo:

Čilić (1) - Rosol 6-0, 7-6(2)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika