20.03.2012. / 09:20

Autor: Nacional.hr

Srbija:

Dikovićev 'rat' protiv Nataše Kandić

FHP tvrdi kako je 37. motorizirana jedinica Vojske SRJ na Kosovu 1999. godine, počinila ratne zločine, ubistva civila, silovanja, maltretiranja i prebijanja

Nataša Kandić; Photo: Žarko Bašić/PIXSELLNataša Kandić; Photo: Žarko Bašić/PIXSELLNačelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković podnio je tužbu protiv čelnice Fonda za humanitarno pravo, Nataše Kandić, koje je protiv njega pokrenula kaznenu prijavu pod sumnjom da je odgovoran za ratne zločine na Kosovu, piše Radio Slobodna Evropa.

FHP tvrdi kako je 37. motorizirana jedinica Vojske SRJ na Kosovu 1999. godine počinila ratne zločine, ubojstva civila, silovanja, maltretiranja i prebijanja.

Nataša Kandić je izjavila kako je tužba očekivana, jer su je najaviili zapovjednik Diković i ministar obrane Srbije Dragan Šutanovac. "Ako je suditi prema Šutanovcu, u ovom političkom trenutku sud se mora usuglasiti s onim što političar kaže. Ponovimo kako je u pitanju i politički trenutak. Dosje pripada drugoj namjeni, a to je preispitivanje prošlosti, odgovornosti onih institucija i onih oficira koji su zauzimali vrlo visoke položaje. Upravo zbog presude koja je donijeta, a odnosi se na gotovo cijeli državni vrh Srbije", rekla je čelnica FHP.

Naglašava kako će za rješavanje slučaja biti potrebno neko vrijeme i najavljuje daljnje korake. "Mi ćemo se pozvati na dokumente, imam dojam kako neće biti prilike da se o dokumentima govori na tom sudu na koji se Šutanovac poziva, nego će se raspravljati o tome kako ćemo dokazati kako su oficiri, naravno ne svi, jednako krivi kao i Diković", nastavlja.

Podsjetimo, FHP je podnio kaznenu prijavu protiv Dikovića za nesprečavanje ratnih zločina na Kosovu, a krajem veljače je potvrđeno kako će Tužilaštvo za ratne zločine Srbije ispitati odgovornost načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 20.03.12. 16:52

Ljubiša silni borac usro se u gaće,lako je djecu i nenaoružane ubijati ,nema toga više kako bi četnik njihov reko Bora čorba


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika