20.03.2012. / 08:47

Autor: Hina

Američki masovni ubojica ne sjeća se pokolja

Zasad ga se sumnjiči da je 11. ožujka napustio svoju bazu, ulazio u kuće afganstanskih seljaka i pobio 16 civila, uključujući devetero djece i tri žene, u pokolju koji je teško opteretio odnose Sjedinjenih Država i Afganistana

IlustracijaIlustracijaStožerni narednik Robert Bales, osumnjičen za ubojstvo 16 afganistanskih civila, "ne sjeća" se toga događaja, izjavio je u ponedjeljak navečer njegov odvjetnik John Henry Browne nakon prvog sastanka sa svojim branjenikom u vojnom zatvoru u Kansasu.

"On se ne sjeća svega što se dogodilo te večeri. To ne znači da pati od amnezije. Postoji mnogo drugih mogućnosti", rekao je novinarima Browne, koji ima iskustva u zastupanju višestrukih ubojica, uključujući i poznatog serijskog ubojicu Teda Bundyja.

Browne se sastao s Balesom u vojnom zatvoru u Fort Leavenworthu, u koji je narednik prevezen u petak i smješten u samicu. Bales još nije formalno optužen, ali to se može očekivati do kraja tjedna. Zasad ga se sumnjiči da je 11. ožujka napustio svoju bazu, ulazio u kuće afganstanskih seljaka i pobio 16 civila, uključujući devetero djece i tri žene, u pokolju koji je teško opteretio odnose Sjedinjenih Država i Afganistana.

"On se ne sjeća toga događaja. Pamti što je se dogodilo prije te večeri i što se dogodilo poslije, ali nema sjećanje na ono između", kazao je Browne.

Bales je američki ratni veteran. Služio je tri rotacije u Iraku i ovo mu je bila prva u Afganistanu. Njegov vojnički dosje je besprijekoran, ali je imao problema u svom privatnom poslovnom životu, pa je tako zbog loših investicija izgubio kuću na Floridi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
19/6/10

odimidodjimi, 20.03.12. 09:03

Uskoro cemo se i mi samo prisjecati da je postojala usrana Amerika...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika