21.03.2012. / 11:10

Autor: Totalsport

Bivši predsjednik FIFA-e u vrlo teškom stanju

Nalazi se trenutačno na intenzivnoj njezi i pod intravenoznim je antibiotičkim tretmanom

Joao Havelange (Wikipedia)Joao Havelange (Wikipedia)Joao Havelange, 95-godišnji bivši predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA), nalazi se u bolnici Samaritano u Rio de Janeiru, i to u vrlo ozbiljnom stanju.

Ondje je dopremljen u nedjelju s ozbiljnom bakterijskom upalom i gnojnom oteklinom na desnom gležnju, koji je ozlijedio prije nekoliko dana.

Nalazi se trenutačno na intenzivnoj njezi i pod intravenoznim je antibiotičkim tretmanom. Datum mogućeg puštanja na kućnu njegu zasad se ne razmatra.

Prošlog je prosinca Havelange podnio ostavku na članstvo u Međunarodnome olimpijskom odboru (IOC), u kojem je djelovao punih 48 godina.

Predsjednik FIFA-e bio je od 1974. do 1998. godine, kada ga je naslijedio njegov dotadašnji glavni tajnik Sepp Blatter. Smatra ga se vizionarom koji je nogomet učino financijski najunosnijim sportom.

U mladosti je bio aktivan vodeni sportaš. Nastupio je na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine kao plivač, te 1952. u Helsinkiju kao vaterpolist.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika