22.03.2012. / 11:52

Autor: Totalsport

DFB-Pokal: Bayern nakon jedanaesteraca izborio finale

Finale će tako igrati dva trenutno najbolja sastava Bundeslige Borussia Dortmund i Bayern, a utakmica će biti odigrana 12. svibnja

Nogometaši Bayern Münchena (Reuters)Nogometaši Bayern Münchena (Reuters)Nakon što je u utorak Borussia Dortmund tek poslije produžetaka prošla u finale njemačkog DFB Pokala, isto su boljim izvođenjem jedanaesteraca napravili i nogometaši Bayerna.

Utakmica Borussije Mönchengladbacha i minhenskog Bayerna završila je nakon 120 minuta igre bez pogodaka pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Inače, Bayern je tijekom susreta bio bolji sastav i bilo bi nepravedno da nije uspio izboriti finale.

Nakon što su u prve dvije serije nogometaši oba sastava bili precizni (Daems, Herrmann - Alaba, Ribery), Dante i Nordtveit (oba Borussia) su u trećoj odnosno četvrtoj promašili svoje udarce i omogućili Bayernu da se plasira u finale. Mirni su u spomenutoj trećoj i četvrtoj seriji za Bayern ostali Lahm i Kroos. Bayern je slavio i četvrti put zaredom u DFB Pokalu nakon što je pobjednik utakmice morao biti odlučen jedanaestercima.

Finale će tako igrati dva trenutno najbolja sastava Bundeslige Borussia Dortmund i Bayern, a utakmica će biti odigrana 12. svibnja.

DFB Pokal, polufinale:

Borussia (M) - Bayern 0-0, 2-4 penali

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika