22.03.2012. / 13:28

Autor: Totalsport

WTA Miami: Pobjednički povratak Venus Williams

Naime, od poraza u 1. kolu US Opena prošle godine Venus nije odigrala niti jedan meč u pojedinačnoj konkurenciji zbog Sjögrenovog sindroma, autoimune bolesti koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost

Venus Williams (Reuters)Venus Williams (Reuters)Američka tenisačica Venus Williams (31), sedmerostruka osvajačica Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, upisala je svoju prvu pobjedu na WTA Touru od kolovoza prošle godine.

U 1. kolu WTA turnira u Miamiju, Sony Ericsson Opena, slavila je sa 6-0, 6-3 protiv japanske veteranke Kimiko Date-Krumm.

Potom je pobjedu proslavila vrlo emotivno, kao da je osvojila turnir, a ne pobijedila meč 1. kola.

Naime, od poraza u 1. kolu US Opena prošle godine Venus nije odigrala niti jedan meč u pojedinačnoj konkurenciji zbog Sjögrenovog sindroma, autoimune bolesti koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost.

- Samo sudjelovanje u turniru za mene je pobjeda. To je ono što sam rekla sama sebi uoči turnira. Da nemam što za izgubiti i sam povratak na ovu razinu je za mene pobjeda - rekla je starija sestra Williams.

Upitana kako se osjećala tijekom meča nekadašnja najbolja tenisačica svijeta, a danas 134. na WTA ljestvici je rekla:

- Osjećam se kao osoba koja ima autoimunu bolest. Vjerojatno se nikad neću osjećati kao svi drugi. Ali moj osobni vrhunac je dati 100% svojih mogućnosti.

Dodajmo da se u 1. kolu Miamija pobjednički na teren vratila i Belgijka Kim Clijsters, četverostruka Grand Slam pobjednica. Slavila je 4-6, 6-1, 6-0 protiv Australke Jarmile Gajdosove, a bio je to njen prvi meč od Australian Opena gdje je ozlijedila gležanj lijeve noge.

- Moj gležanj je posve dobro. Ne brinem se o tome više iako još ne mogu igrati bez bandaže - rekla je Clijsters, koja je u polufinalu Australian Opena u tri seta zaustavljena od kasnije pobjednice Viktorije Azarenke.

WTA Miami, 1. kolo, zanimljiviji rezultati:

V. Williams - Date-Krumm 6-0, 6-3

Clijsters - Gajdosova 4-6, 6-1, 6-0

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika