23.03.2012. / 16:52

Autor: Hina

Pusić: Rehabilitacijom Mihailovića Srbija bi naštetila sebi

Mogućom rehabilitacijom četničkog vojvode Draže Mihailovića Srbija će najviše naštetiti samoj sebi, izjavila je u petak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Vesna PusićVesna PusićMogućom rehabilitacijom četničkog vojvode Draže Mihailovića Srbija će najviše naštetiti samoj sebi, izjavila je u petak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Što se tiče moguće rehabilitacije četničkog vojvode Draže Mihailovića i ako to zaokupi srpsku javnost, čak i u ovo predizborno vrijeme, najviše će nastradati Srbija. To je povratak na teme i način mišljenja i pokušaj redefiniranja vlastitog identiteta od čega nitko u regiji nije bio imun, ali svatko tko je to pokušavao ili radio, najviše je od toga stradao. Srbiji želim da izbjegne taj problem", rekla je Pusić zamoljena da komentira kako bi eventualna rehabailitacija mogla utjecati na odnose između Hrvatske i Srbije.

Ministrica Pusić je sudjelovala je u petak na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Nešto ranije, srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, koji također boravi u Bruxellesu, odbio je komentirati postupak rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovaća, kazavši da je to unutarnja stvar Srbije.

"To je prije svega unutarnje, iznimno delikatno pitanje u Srbiji i ne bih o tome raspravljao izvan svoje zemlje", odgovorio je Jeremić na novinarsko pitanje kako bi se eventualna odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Draže Mihailovića odrazila na odnose s Hrvatskom.

Na dodatno pitanje kakvu bi poruku Srbija poslala svijetu ako rehabilitira Mihailovića, Jeremić je odgovorio: "Dođite u Beograd pa ćemo onda o tome pričati".

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se postupak na temelju zahtjeva za rehabilitacijom četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića.

Dragoljub "Draža" Mihailović (1893-1946), bio je srpski general koji je u 2. svjetskom ratu vodio četnike. Nakon rata jugoslavenske vlasti su ga osudile na smrt zbog suradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnog zločina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 23.03.12. 17:49

Pusićka,nemoj u ime đeda i on je čedo,a četnicima bi moglo tiesno biti


registracija
29/11/09

Ivis, 23.03.12. 18:04

Upitajte 'Jacu', mozda Ona i njezina obitelj mogu izustiti koju pametnu rijec!!!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 24.03.12. 12:40

Dajte ne davite nas sa Mihajlovićem kad imamo zemlju u kojoj su sami lopovi na vlasti i u oporbi,u zemlji u kojoj je i predsjednik lopov,u zemlji u kojoj je i glavni odvjetnik lopov...
Prva kriminalna država u svijetu,bez premca.
Koga zanima Draža nakon sto godina?


registracija
19/3/12

vojvoda, 24.03.12. 13:41

Dobra Vam ova Pušićka.


registracija
24/7/11

mrvek, 24.03.12. 14:31

vojvoda jebem ti mater četničku


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika