24.03.2012. / 09:57

Autor: Nacional.hr

Jakovčić:

Odlazim iz politike

Na pitanje hoće li mu Damir Kain biti protukandidat na unutarstranačkim izborima Jakovčić je, naime, odgovorio: "Imamo niz sposobnih ljudi. Samo je pitanje hoću li se ponovno kandidirati"

Photo: Duško Marušić/PIXSELL Photo: Duško Marušić/PIXSELL Aktualni šef IDS-a Ivan Jakovčić u intervjuu subotnjem magazinu "Pogled" Novog lista otkrio je da uskoro napušta politiku i okreće se - biznisu.

Na pitanje hoće li mu Damir Kain biti protukandidat na unutarstranačkim izborima Jakovčić je, naime, odgovorio: "Imamo niz sposobnih ljudi. Samo je pitanje hoću li se ponovno kandidirati".

"Vidjet ću nakon lokalnih izbora. To je što se tiče stranke. Što se tiče Županije, već sam jasno rekao: neću se više kandidirati za župana. Polako izlazim iz politike", poručio je Jakovčić, otkrivši tako da ozbiljno razmišlja o povratku u poslovni svijet. Jakovčić je, naime, podsjetio da je bio jedan od jedan od najmlađih zastupnika stranih tvrtki u bivšoj Jugoslaviji, zarađivao odličan novac, i da bi se rado bih vratio u biznis.

"Teško se mogu motivirati dalje u politici. Trebam nove izazove. U 20 godina politički posao odradio sam pošteno, mada su mi se stalno pokušavale 'zalijepiti' afere, pa i korupcijske i svakakve. IDS se pokušavao diskvalificirati. Ali ja ću otići dignuta čela", rekao je Jakovčić Novom listu, dodajući kako IDS ima niz ozbiljnih kandidata koji bi ga mogli naslijediti, 'od Kajina, Miletića, Sponze, Demetlike...'.

"IDS s tim nema problema, i sve ćemo riješiti bez trzavica", poručio je.

Vezane vijesti

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

Istarski župan Ivan Jakovčić uzburkao je duhove kada je prije nekoliko dana javno investitorima poručio da ne investiraju u Brijuni Rivijeru. U… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 24.03.12. 11:54

Jel mu netko rekao da mu ta bradurina stoji k'o piletu sise. Ao nije, evo ja mu kažem!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 24.03.12. 15:42

Sve dok za župana nisu izabrali Jakovčića, smatrao sam Istrane pametnim ljudima.
Bojim se da će nastaviti bedastim izborima i za predsjednika IDS izabrati
moralnu nulu od čovjeka Damira Kajina,
"jednodnevnog saborskog beskarakternog umirovljenika".


registracija
22/3/11

vferari, 25.03.12. 11:29

Jakopčić se malo zažellio eksponiranja u medijima,nikad on neće napustiti politiku jedino ako ga otjeraju a što se tiče Kaina on mu nije ni do koljena pa prema tome ni nikakva opasnos.Jedin koji bi ga eventualno mogao pobjediti ako bi to želio naravno sadašnji gradonačeknik Pule.Kain je blebetalo kji kod ozbiljnih tema gubi busolu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika