25.03.2012. / 09:59

Autor: Hina

Santorum pobijedio u Louisiani

Konzervativni bivši pennsylvanijski senator Rick Santorum uvjerljivo je pobijedio na subotnjim republikanskim izborima za nominaciju za američke predsjedničke izbore u saveznoj državi Louisiani, pokazali su rezultati objavljeni u nedjelju.

Rick SantorumRick SantorumKonzervativni bivši pennsylvanijski senator Rick Santorum uvjerljivo je pobijedio na subotnjim republikanskim izborima za nominaciju za američke predsjedničke izbore u saveznoj državi Louisiani, pokazali su rezultati objavljeni u nedjelju.

Santorum je u toj južnjačkoj državi osvojio 49, a bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney 26 posto glasova. Bivši predsjednik Predstavničkog doma Kongresa Newt Gingrich ostao je na 16 posto.

Po projekcijama CNN-a, Santorum sada ima 259 delegata za stranačku konvenciju na kojoj će se birati protukandidat Baracku Obami za izbore u studenome. Romney, koji je i dalje favorit za pobjedu, ima ih 563. Za osiguranje nominacije potrebna su 1144 delegata.

"Stanovnici Louisiane pokazali su da je ova utrka daleko od završene", kazao je Santorum nakon objave rezultata, najavivši da će u njoj ostati do kraja.

Sljedeći republikanski predizbori zakazani su za 3. travnja u Wisconsinu, Marylandu i glavnom gradu Washingtonu.

Duga bitka među republikanskim kandidatima, često bez milosti, njezinu bi pobjedniku, vjerojatno Romneyju, mogla u konačnici naštetiti i smanjiti mu izglede da uđe u Bijelu kuću.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika