25.03.2012. / 17:18

Autor: Totalsport

ATP i WTA Miami: Federer nastavlja s pobjedama

Idući suparnik mu je stari znanac Andy Roddick. Igrat će već 24 put na ATP turnirima, a dosadašnja bilanca je 21-2 za Švicarca

Roger FedererRoger FedererŠvicarski tenisač Roger Federer nastavlja s nizom pobjeda na ATP turnirima. U svom prvom nastupu u Miamiju, turniru Masters serije 1000, je pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona 6-2, 7-6(3).

- Američkog tenisača je uvijek teško pobijediti na američkom tlu - rekao je poslije meča Federera. Nakon polufinala US Opena i tadašnjeg poraza od Novaka Đokovića, Švicarac je upao u opasno dobru seriju: dobio je 40 od 42 meča!

U Miami je Federer došao nakon tri osvojena turnira. Najbolji je bio u Rotterdamu, Dubaiju i prošlog tjedna u Indian Wellsu. Inače, protiv Harrisona je trebao i ranije završiti meč. Imao je 5-2 u drugom setu, ali je dopustio povratak suparnika i igranje tie-breaka u drugoj dionici gdje nije napravio krivi korak.

Idući suparnik mu je stari znanac Andy Roddick. Igrat će već 24 put na ATP turnirima, a dosadašnja bilanca je 21-2 za Švicarca.

Kod tenisača je od nositelja ispao Španjolac Feliciano Lopez kojeg je svladao sunarodnjak Albert Ramos u dva seta. Sa 6-4, 6-4 je David Ferrer prošao Australca Bernarda Tomica, a dva seta su bila dovoljna za pobjede i Fishu, te Monfilsu.

Kod djevojaka je ispala Kim Clijsters. U belgijskom duelu je Yanina Wickmayer slavila sa 6-4, 7-6(5). Serena Williams je ponudila Roberti Vinci samo tri gema (6-2, 6-1), dok je Marija Šarapova izgubila šest protiv domaće tenisačice Sloane Stephens (6-4, 6-2).

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika