26.03.2012. / 12:22

Autor: Totalsport

Rukomet, LP: Heinevetter izbacio Hrvate u HSV-u

Učinkovit poput Heinevettera u Barceloni je bio BiH-golman domaće momčadi Danijel Šarić, koji je igračima Montpelliera skinuo 17 od 37 udaraca u okvir gola pridonijevši uvjerljivoj pobjedi Barcelone 36-20

Silvio Heinevetter (Wikipedia)Silvio Heinevetter (Wikipedia)Prvi put u povijesti rukometaši Füchsea iz Berlina igrat će u četvrtfinalu Lige prvaka nakon što su u prvom krugu doigravanja izbacili aktualne njemačke prvake, rukometaše HSV-a.

Niti Martin Schwalb, omiljeni trener koji se prošle sezone povukao na predsjedničko mjesto nakon što je osvojio debitantski naslov nacionalnog prvaka, nije uspio spasiti očajnu sezonu hamburškog sastava. Nakon što su ih prošlog vikenda u Berlinu pobijedili 32-30, Berlinčani su slavili i u hamburškom uzvratu s minimalnih 24-23.

Uništio je domaću momčad, za koju je Domagoj Duvnjak zabio četiri (4-10 šut iz igre), Blaženko Lacković dva (2-4) a Igor Vori jedan gol (1-3), njemački reprezentativni golman Silvio Heinevetter obranivši im 48% (21-24) udaraca unutar okvira gola.

Hans Lindberg bio je najbolji domaći strijelac s pet golova. Promašio je samo jedan šut.

U gostujućim su redovima četvorica igrača zabili po četiri gola. Ivan Ninčević zabio je dva (2-7), a Denis Špoljarić po običaju nije igrao u napadu.

Učinkovit poput Heinevettera u Barceloni je bio BiH-golman domaće momčadi Danijel Šarić, koji je igračima Montpelliera skinuo 17 od 37 udaraca u okvir gola pridonijevši uvjerljivoj pobjedi Barcelone 36-20. Njome su aktualni španjolski i europski prvaci nadoknadili poraz od dvaju golova razlike iz pvog dvoboja.

Po šest su golova za pobjednike zabili Sarmiento i Nagy, po pet, koliko je također zabio Nikola Karabatić za Francuze, Nøddesbo, Rutenka i Juanin.

U najdramtičnijem dvoboju dana, pa i osmine finala uopće, Ademar Leon slavio je konačnu pobjedu protiv Veszprema uz gol prednosti premda je u Mađarskoj domaći sastav u nedjelju slavio 27-25. U prvoj je utakmici Ademar pred svojom publikom slavio 31-28, a Veszpremu bi tri gola prednosti koje je imao uz loptu u zadnjoj minuti utakmice bilo dovoljno za prolaz s obzirom na veći broj golova postignutih u gostima.

Srbijanski desni vanjski Marko Vujin 15 sekundi prije kraja odlučio se na šut, Alamo mu je obranio, a Antonio Garcia u kontranapadu je na šest metara pronašao Baenu, koji je svladao Mirka Alilovića praktički u posljednjoj sekundi i odveo španjolski klub, za koji je prije nekoliko sezona branio baš Alilović, u četvrtfinale.

Venio Losert tako je u još jednome izravnom srazu hrvatskih rukometaša nadmašio Alilovića i Renata Sulića, koji je bio drugi najbolji strijelac domaće momčadi sa sedam pogodaka. Vujin je zabio osam.

Španjolci će u četvrtfinalu imati tri predstavnika. Treći je, unatoč domaćem 30-26 porazu od Schaffhausena, madridski Atletico, koji je prvi dvoboj u Švicarskoj dobio s devet pogodaka razlike.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova održat će se u utorak u Beču. Među njima je i hrvatski prvak CO Zagreb.

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice:

Veszprem - Ademar 27-25, ukupno 55-56

HSV - Füchse 23-24, 53-56

Barcelona - Montpellier 36-20, 64-50

Atletico Madrid - Schaffhausen 26-30, 62-57

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika