27.03.2012. / 11:37

Autor: Hina

Obama objavio da se povlači

Američki predsjednik Barack Obama otkrio je da će uskoro prestati trenirati košarkašku ekipu svoje mlađe kćeri, što mu je, kako je rekao, bila najzabavnija obaveza zadnjih godina.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama otkrio je da će uskoro prestati trenirati košarkašku ekipu svoje mlađe kćeri, što mu je, kako je rekao, bila najzabavnija obaveza zadnjih godina.

Obama koji za vikend nerijetko odlazi iz Bijele kuće kako bi pratio košarkašku ekipu desetogodišnje kćeri Sashe, rekao je za sportsku televiziju ESPN kako mu se taj neslužbeni mandat trenera bliži kraju.

"Reggie i ja - Reggie Love je moj nekadašnji osobni tajnik - gledali smo utakmice i vidjeli da djevojke igraju svaka za sebe, nisu znale gdje bi stajale", podsjetio je Obama.

Prije dolaska u Bijelu kuću Love je bio odličan sveučilišni košarkaš koji je s Dukeom osvojio NCAA naslov.

"Dakle, prišapnuo sam to na uho trenerici, ona je divna mlada žena, ali nikada nije igrala košarku (...) i na koncu smo joj ponudili svoje usluge", kazao je predsjednik u tom razgovoru koji se snimao na košarkaškom terenu pokraj Bijele kuće, a objavljen je na mrežnoj stranici ESPN-a.

Obama je priznao da uskoro morati napustiti trenersku dužnost. "Ustvari, kako djevojke postaju sve bolje, dobit će trenere koji su puno bolji od mene i mislim da ću se uskoro povući na tribine", kazao je.

"Inače, istraživanja pokazuju da se djevojke koje se bave sportom bolje snalaze u razredu i imaju više samopouzdanja", istaknuo je Obama.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika