28.03.2012. / 08:45

Autor: Hina

Turska diplomatska kampanja u Iranu

Erdogan će se sastati s predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom te s predsjednikom parlamenta Alijom Laridžanijem. Razgovarat će se o bilaterlnim odnosima, o situaciji u regiji, osobito u Siriji i u Iranu te o iranskome nuklearnom pitanju

Recep Tayyip ErdoganRecep Tayyip ErdoganTurski premijer Recep Tayyip Erdogan u srijedu ujutro doputovao je u Teheran zajedno s članovima visokoga ministarskog izaslanstva, gdje će s domaćinima razgovarati o bilateralnim pitanjima, no i o iranskom nuklearnom problemu, izvijestila je službena novinska agencija Irna.

Erdogana je u zračnoj luci dočekao iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi. U izaslanstvu su, uz turskoga predsjednika ministar vanjskih poslova Ahmed Davutoglu, ministar energetike Taner Yildiz, ministar ekonomije Zafer Caglayan te ministar za urbani razvoj i razvoj okoliša Erdogan Bayraktar.

Među članovima izaslanstva su, kako prenosi Irna, i šef Nacionalne obavještajne agencije (MIT) Hakan Fidan, zamjenik zapovjednika glavnog stožera, general Hulusi Akar i šef organizacije za nuklearnu energiju Zafer Alper.

Erdogan će se sastati s predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom te s predsjednikom parlamenta Alijom Laridžanijem. Razgovarat će se o bilaterlnim odnosima, o situaciji u regiji, osobito u Siriji i u Iranu te o iranskome nuklearnom pitanju.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika