31.03.2012. / 17:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Obama poziva na povišenje poreza za bogate

"Danas najbogatiji Amerikanci plaćaju među najnižim porezima u posljednjih 50 godina", rekao je Obama u tjednom radio govoru

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama je u subotu pozvao na povišenje stope poreza za bogate i ocijenio da sadašnji fiskalni sustav nije pravedan.

"Danas najbogatiji Amerikanci plaćaju među najnižim porezima u posljednjih 50 godina", rekao je Obama u tjednom radio govoru.

"Zahvaljujući sadašnjem sustavu milijarderi poput ulagača Warrena Buffetta i osnivača Microsofta Billa Gatesa plaćaju niže stope od njihovih tajnica", naglasio je.

"To nije pravedno. Nema smisla", naglasio je Obama. "Hoćemo li i dalje određivati smanjenja poreza najbogatijim Amerikancima, poput mene, Warrena Buffetta ili Billa Gatesa, ljudima kojima to nije potrebno i nisu to tražili".

Kongres se priprema razmotriti prijedlog povišenja poreza za osobe koje zarađuju više od milijun dolara godišnje, dok se porezi za one koji zarađuju manje od 250.000 dolara godišnje ne bi mijenjali.

Barack Obama je pozvao Amerikance da se izravno obrate članovima Kongresa i podrže njegov prijedlog.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 31.03.12. 17:57

A naš će premjer našim sportskim bogatašima tipa Rađa, Štimac i slično dati svemirske mirovine. No, možda je Obama predvidio nešto i za siromašnog Rodmana, samo se nije to sjetio reći.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika