05.04.2012. / 08:46

Autor: Hina

Talijanski političar:

'Samoubojstva na savjesti Montija'

Samoubojica, 59-godišnji vlasnik građevinske tvrtke iz Rima, ostavio je poruku u kojoj se ispričao članovima obitelji i objasnio da mu je posao propao, priopćila je policija

Talijan koji se ustrijelio u srijedu jer mu je tvrtka propala, nastavio je val ekonomski motiviranih samoubojstava u toj zemlji, za koji je jedan oporbeni političar okrivio reforme premijera Maria Montija.

Samoubojica, 59-godišnji vlasnik građevinske tvrtke iz Rima, ostavio je poruku u kojoj se ispričao članovima obitelji i objasnio da mu je posao propao, priopćila je policija.

Dan ranije, 78-godišnja žena na Siciliji skočila je u smrt, jer joj je smanjena mirovina. U ponedjeljak se jedan izrađivač okvira za slike objesio zbog financijskih teškoća.

Prošloga su se tjedna, dva muškarca zapalila u sjevernoj Italiji zbog financijskih problema. Obojica su preživjela, jedan s teškim opeklinama.

Oporbeni političar, Antonio Di Pietro, vođa stranke Italija vrijednosti (IDV), kritizirao je vladine reforme u parlamentu, rekavši da Monti nosi samoubojstava ljudi koji ne mogu sastaviti kraj s krajem "na svojoj savjesti".

Na konferenciji za novinare u srijedu, Monti je odbio odgovoriti na komentare Di Pietra, nekoć energičnog antikorupcijskog suca, koji je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Italija se bori s recesijom, porastom nezaposlenosti i sve strožim mjerama štednje.

Vlada pokušava oživjeti gospodarski rast, istodobno ostajući predana programu smanjenja potrošnje, porezne šetnje i mirovinskih reformi, donesenim krajem prošle godine s ciljem izbjegavanja dužničke krize grčkoga tipa.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika