06.04.2012. / 12:03

Autor: Nacional.hr

3. maj se prodaje Kinezima?

Predstavnici rečene kineske kompanije u zadnjih godinu i pol dva puta su boravili u 3. maju

ArhivaArhivaMinistarstvo gospodarstva pregovara s kineskom korporacijom Jiangsu Nordic, potencijalnim kupcem riječkog brodogradilišta 3. maj, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Predstavnici rečene kineske korporacije u zadnjih godinu i pol dva puta su boravili u 3. maju.

Predsjednik Uprave 3. maja, Edi Kučan, kaže da on nema informaciju s kime Vlada trenutno pregovara, no potvrdio je da je delegacija spomenutog investicijskog fonda prije godinu dana bila u 3. maju, gdje se osim s vodstvom sastala i s radničkim predstavnicima.

"Tada su rekli da su spremni uložiti 90 milijuna američkih dolara, za što će priložiti i adekvatna bankovna jamstva. Točno je i da sam ih ja osobno odveo do bivšeg ministra Popijača, a 3. maj im je dao i garanciju za ishođenje poslovne vize s kojom su i došli u Hrvatsku. Rekli su nam da se oni pojavljuju samo kao investitor u ime jedne jake kineske brodograđevne grupacije, no više detalja nisu iznosili", rekao je Kučan za Jutarnji list.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika