08.04.2012. / 10:01

Autor: Hina

Marincu koji je na Facebooku kritizirao Obamu prijeti otpust

Američki marinac koji je na Facebooku objavio kako ne bi poslušao zapovijed predsjednika Baracka Obame trebao bi biti kažnjen otpustom iz vojske, ocijenilo je službeno povjerenstvo.

Obama s američkim vojnicimaObama s američkim vojnicimaAmerički marinac koji je na Facebooku objavio kako ne bi poslušao zapovijed predsjednika Baracka Obame trebao bi biti kažnjen otpustom iz vojske, ocijenilo je službeno povjerenstvo.

Gary Stein (26) nije komentirao tu ocjenu, pošto su njegovi odvjetnici neuspješno pokušali odgoditi tu odluku.

Preporuka marinaca da Stein administrativnom odlukom bude otpušten iz vojske došla je nakon 13 sati rasprave. Odluka će biti predana brigadnom generalu Danielu Yoou, zapovjedniku mjesta na kojem je Stein stacioniran.

Yoo nije objavio što kani poduzeti. Očekuje se da odluči u roku od trideset dana, rekao je bojnik Mike Armistead, glasnogovornik marinaca.

Svaki otpust iz vojske, ako nije častan, može značiti gubitak beneficija koje imaju američki vojni veterani.

Stein je meteorolog u Camp Pendletonu, u marincima je devet godina, a bio je i u Iraku. Komentar o tome kako ne bi poslušao predsjednikovu zapovijed objavio je na Facebook stranici Armed Forces Tea Party. Poslije je taj komentar maknuo i rekao kako je mislio samo na nezakonite zapovijedi.

Već je 2010. upao u sličnu nevolju pa su mu marinci naredili da napiše kako Armed Forces Tea Party nije povezan s oružanim snagama.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika