10.04.2012. / 12:03

Autor: Nacional.hr

Poziv na prosvjed

Na aktivnosti HČSP reagirali su aktivisti Građanske akcije, odakle pozivaju 'studentice, studenti, radnice, radnici, nezaposleni i umirovljenici' da dođu na Trg bana Jelačića 'da svi zajedno pokažemo kakav Zagreb želimo'

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Hrvatska čista stranka prava će povodom 10. travnja, dana uspostave NDH, položiti vijence i svijeće na splitskom groblju Lovrinac i zagrebačkom Mirogoju.

Na Lovrincu će se članovi stranke i simpatizeri okupiti kod Braniteljskog križa i kod spomen križa Palih hrvatskih vojnika 1941.-1945.

"Također, HČSP Zagreb će u Zagrebu u 11 sati na Mirogoju na od strane komunističkih zlotvora preoranom ustaškom groblju također položiti vijence i odati dužnu počast poginulim hrvatskim vojnicima", dodaju iz HČSP-a te svoje priopćenje završavaju sa pozdravima "Bog i Hrvati" te "Za Dom spremni"!.

Dodajmo kako će HČSP u Zagrebu 13. travnja 2012. organizirati Međunarodnu nacionalističku konferenciju, a za 14. travnja pripremaju mimohod kroz Zagreb pod nazivom 'Za generale'.

Tema konferencije je važnost povezivanja nacionalista Europe. Najavljuju kako će na konferenciji govore držati Josip Miljak, Frano Čirko, prof. dr. Tomislav Sunić i gosti iz nacionalističkih organizacija diljem Europe.

Mimohod se organizira povodom godišnjice presude hrvatskim generalima u Haagu. Nazočnima će se obratiti umirovljeni general HV-a Željko Glasnović, pukovnik IX. bojne HOS-a Marko Skejo, predsjednik HČSP-a Josip Miljak i predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko.

Na aktivnosti HČSP reagirali su aktivisti Građanske akcije. Iz organizacije saznaju kako će na konferenciji sudjelovati i druge nacionalističke stranke kao njemački NPD, francuski FN i mađarski Jobbik, koje se povezuje s fašizmom i nasilničkim ponašanjem prema neistomišljenicima. Pozivaju se 'studentice, studenti, radnice, radnici, nezaposleni i umirovljenici' da dođu na Trg bana Jelačića 'da svi zajedno pokažemo kakav Zagreb želimo'.

"Fašistička stranka HČSP, koja na svojim stranicama javno objavljuje kako će paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ustašama obilježiti 10. travnja, organizira međunarodnu nacionalističku konferenciju i mimohod", piše u pozivu na prosvjed.

"Apsurdnost ove fašističke konferencije potkrepljuje i činjenica da velikomađarske grupacije imaju i teritorijalne pretenzije na velike dijelove Hrvatske", piše u pozivu na prosvjed te se dodaje da je HČSP odlučio iskoristiti datum prvostupanjske presude u nadi da će mobilizirati građane "u svom fašističkom maršu kroz centar Zagreba".

Vezane vijesti

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

"Školokrečina“ je zbirka objavljenih tekstova Nenada Veličkovića u kojima autor govori o ozbiljnim propustima u obrazovnom sustavu BiH. Podnaslov… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 10.04.12. 12:38

Ovdje se jasnim pokazuje sva bijeda i jad, tzv. samoprozvanih antifašista u Hrvatskoj, točnije rečeno partizana, gdje se oni na zadnje noge dižu na NDH-nostalgičarstvo dok šute na institucionalizaciju i rehabilitaciju velikosrbizma i četništva.

Time jasno daju do znanja, da njihova egzistencija i proračunska primanja kao i smisao uopće, ovise o imaginarnim ustašama a ne realnim prijatnjama iz Beograda.

Nikada neću razumijeti politiku partizana (antifašista) u kojoj oni vide veću prijetnju od Hercegovaca ili NDH-nostalgičara nego od velikosrpstva i četništva!

Ova anemična "građanska akcija" šuti na ratne četničke bubnjeve iz Beograda a urla zbog Bleiburga i 10. travnja! Nikada se nisu digli protiv nepravednih haških presuda Gotovini i Markaču a svakodnevno pozivaju na procesuiranje samo hrvatskih navodnih zločina u DR-u! Jel sve to skupa ne vodi u tzv. regionalizaciju Balkana ili obnovu zajednice poput onih dviju Jugoslavija?!

Dokaz je to da se prema modernoj Hrvatskoj državi odnose kao i prema NDH. Prijezir prema svakoj hrvatskoj državi.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 10.04.12. 14:41

i danas na jaslima Hrvatskog naroda --zivi preko 50.000 Laznih PARTIZANA.......samo toliko...


registracija
12/11/11

Janko1979, 10.04.12. 14:50

Hrvatsku treba očistit od ovakvog smeća!


registracija
10/1/12

imogen, 10.04.12. 15:14

proklete ustaške izdajnice hrvatske. trebalo vas je još više pobit. stoka ugošćuju stranku koja ima teritorijalne pretenzije naspram hrvatske??!! očito vam nije bio dovoljan jedan tzv. križni put.
to gore pokopano na mirogoju nisu hrvatski vojnici, već prokleti hrvatski fašisti koji su bili na dobrom putu da osramote hrvate za vjeke vjekova. na sreću, većina hrvata je otišla u nob i tako si očistila tu sramotnu ljagu sa svog imena. slava svim partizanima.


registracija
14/11/07

laufer, 10.04.12. 15:19

Uspoređivati ustaše ("hrvatske vojnike" - kakva laž) i branitelje iz Domovinskog rata je sramotna uvreda za sve branitelje koji su časno branili svoju domovinu Hrvatsku.
Uspoređivati branitelje Domovinskog rata sa onima koji su poklonili hrvatsku obalu Talijanima, surađivali sa nacistima, fašistima i ČETNICIMA i koji su svojim zločinima ukaljali hrvatsko ime - je bezobrazluk koji zaslužuje krivično gonjenje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika