08.06.2012. / 16:02

Autor: Hina

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša, učenici i učitelji srednje škole "Ivana Meštrovića" izrazili su podršku državnim tijelima koja već godinu dana traže nestalu maloljetnicu Antoniju Bilić iz Krički pokraj Drniša.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELLFoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša, učenici i učitelji srednje škole "Ivana Meštrovića" izrazili su podršku državnim tijelima koja već godinu dana traže nestalu maloljetnicu Antoniju Bilić iz Krički pokraj Drniša.

Sa slikama Antonije u rukama, tristotinjak učenika i učitelja te škole, koju je do nestanka pohađala i Antonija, u pratnji građana koji su se odazvali mimohodu, s gradskog glavnog trga Poljane uputili su se prema mostu preko rijeke Čikole gdje je maloljetnica posljednji put viđena.

"Osjećaji se ne mijenjanju, i dalje smo žalosni… Svaki dan na ulaznim vratima škole i u zbornici vidimo njezinu sliku, ne možemo da je se ne sjetimo, kazala je profesorica Jagoda Mišura, Antonijina razrednica koja još uvijek gaji nadu da je Antonija živa.

I ravnatelj škole Ivan Zeljak, novinarima je kazao kako se nada da je Antonija živa, te dodao kako učenici i nastavnici škole daju podršku svim tijelima vlasti da ju što prije pronađu.

"Mimohodu nade" za Antoniju Bilić priključio se i drniški gradonačelnik Ante Dželalija. Kazao je kako je Grad Drniš osigurao besplatan prijevoz za srednjoškolce.

Ipak, prema kazivanju nekih učenika koji su danas sudjelovali u 'Mimohodu nade', u nekim mjestima drniškog kraja prijevoz još uvijek ne funkcionira kako treba pa stopiranje nije prestalo.

Jučer je navršena godina dana od Antonijinog nestanka. Maloljetnica je posljednji put viđena na čikolskom mostu kako ulazi u kamion i od tada joj se gubi svaki trag. U nastojanjima da pronađu Antoniju, policija je pokrenula dosad neviđenu potragu. Tragovi su doveli do 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje. U kamionu su nađeni tragovi Antonijine kose, sline i krvi, no Paravinja je uspio pobjeći. Uhvaćen je u Republici Srpskoj, pred srpskim istražnim tijelima priznao je da je ubio Antoniju Bilić, a njeno tijelo bacio u jezero Brljan, no potom je sve porekao.

Trenutno je u pritvoru u Šibeniku gdje mu se pred Županijskim sudom sudi za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.

Vezane vijesti

Županijski sud zatražio nova vještačenja u slučaju Paravinje

Županijski sud zatražio nova vještačenja u slučaju Paravinje

Županijski sud u Šibeniku na današnjem ročištu protiv Dragana Paravinje, vozača kamiona optuženog za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne… Više

Komentari

registracija
4/7/09

Zvijezda, 08.06.12. 17:10

Neka ga se prisili da kaze gdje je Antonija Bilic - to je jedini nacin razrijesenja ove tragedije.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 17:28

"Bolje da krivi bude slobodan nego pravedan krivo osluđen."
Koliko god bolno treba se držati ovoga.

No, treba mu zagorčiti život dok ne podastre logična objašnjenja za dokaze koji su pronađeni.

Vjerujem da policija čini najviše što može.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika