05.03.2012. / 12:23

Autor: Hina

Novo ročište protiv Dragana Paravinje zakazano za 22. ožujka

Suđenje Draganu Paravinji, 43-godišnjem vozaču kamiona, optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke, nastavit će se 22. ožujka, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Dragan ParavinjaDragan ParavinjaSuđenje Draganu Paravinji, 43-godišnjem vozaču kamiona, optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke, nastavit će se 22. ožujka, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Sutkinja Nives Nikolac odredila je još tri termina rasprave 28. ožujak, 30. ožujak i 5. travanj, kazao je Ivić.

Pred sudom Paravinju će odsad po službenoj dužnosti zastupati odvjetnica Ankica Giljanović.

Šibensku odvjetnicu Paravinji je dodijelio Županijski sud nakon što je na pripremnom ročištu zatražio promjenu odvjetnika, tvrdeći kako nije zadovoljan radom svog dotadašnjeg branitelja po službenoj dužnosti Branka Baice.

Tijekom dvadesetak dana, koliko je ostalo do rasprave, odvjetnica Giljanović će se morati upoznati s ogromnim spisom koji, između ostalog, sadrži i 40 sati audio-vizualnog materijala.

Pripremno ročište u postupku protiv Dragana Paravinje održano je 1. ožujka ove godine, no ono je prekinuto jer je optuženik od Županijskog suda zatražio promjenu branitelja, argumentirajući da je Baica više učinio u korist tužiteljstva, nego njegove obrane.

Sud je taj njegov zahtjev odobrio, no bez branitelja ročište nije moglo biti nastavljeno.

Očekuje se kako će na ročištu 22. ožujka, kao prvi svjedoci u postupku, biti najprije saslušani roditelji Antonije Bilić, te njezine sestre.

Vezane vijesti

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša, učenici i učitelji srednje škole "Ivana Meštrovića" izrazili su podršku državnim tijelima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika