11.04.2012. / 08:15

Autor: Hina

Sankcije smanjuju proizvodnju iranske nafte za 15 posto

Iranska proizvodnja bi do kraja 2012. mogla s 3,55 milijuna barela s kraja prošle godine pasti za oko 500.000 barela nafte dnevno, rekla je EIA u svom mjesečnom izvješću, jer su mnoge strane kompanije primorane napustiti zemlju uslijed ograničenja ulaganja

IlustracijaIlustracijaProizvodnja iranske nafte mogla bi pasti za gotovo 15 posto ove godine zbog smanjenih stranih ulaganja, rekla je u utorak uprava SAD-a za informiranje o energetici (EIA) u izvješću koje ukazuje na rastuće teškoće iranskog naftnog sektora i bez uračunatog učinka novih sankcija.

Iranska proizvodnja bi do kraja 2012. mogla s 3,55 milijuna barela s kraja prošle godine pasti za oko 500.000 barela nafte dnevno, rekla je EIA u svom mjesečnom izvješću, jer su mnoge strane kompanije primorane napustiti zemlju uslijed ograničenja ulaganja.

Predviđanje nije uključilo potencijalni utjecaj nedavnih sankcija SAD-a i EU-a koje stupaju na snagu u srpnju i lipnju.

"Pad iranske proizvodnje počeo se ubrzavati tijekom posljednjeg kvartala 2011. i nastavio se. EIA vjeruje da ubrzanje odražava nedostatak ulaganja koje je potrebno za nadoknadu prirodnog pada proizvodnje", rekla je ta uprava američkog ministarstva energetike.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika