11.04.2012. / 12:34

Autor: Nacional.hr

Goebbels u strankama

Ideju su dobili nakon što su u časopisu 'Scena' napisali tekst o kulturnoj politici u Srbiji

Joseph GoebbelsJoseph GoebbelsMaja Pelević i Milan Marković, dvoje mladih dramaturga iz Beograda, uspjeli su u nekoliko zadnjih mjeseci učlaniti se u sve političke stranke u Srbiji kako bi provjerili što će dobiti zauzvrat, piše Radio Slobodna Evropa.

Povodom ove akcija napisali su dramski tekst prema smjernicama teksta 'Znanje i propaganda' Hitlerovog ministra propagande Josepha Goebbelsa iz 1928. godine. Tekst su poslali na adrese svih stranaka ističući ga kao osnovu koju preporučuju za stranačko djelovanje.

Ideju su dobili nakon što su u časopisu 'Scena' napisali tekst o kulturnoj politici u Srbiji. "Razmišljali smo kako to uraditi i došli do ideje bi li mi lako napredovali, da li bi naši životi drugačije izgledali u slučaju da smo članovi stranaka. Bez podrške stranke ne možete biti ni umjetnički direktor pa čak ni dramaturg", izjavila je Maja Pelević i dodala kako su sve stranke pozitivno odgovorile na njihovu inicijativu. Ističe kako se je tekst pojavio na internetskoj stranici jedne stranke.

Javno čitanje dramskog teksta održano je u nedjelju u Domu omladine. Publici je prikazan i audio materijal o nastanku projekta te razgovori s čelnicima stranaka.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika