11.04.2012. / 15:42

Autor: Hina

Oak Investment Management Group jedini zainteresiran za "Vjesnik"

Britanski investicijski fond "Oak Investment Management Group" Nikole de Frankopana jedini je dao ponudu za kupnju dnevnog lista "Vjesnik", a o ponudi će se odlučiti u idućih nekoliko dana, doznaje se danas u "Narodnim novinama", nakladniku i stopostotnom vlasniku "Vjesnika".

Za Vjesnik se javio samo jedan zainteresiraniZa Vjesnik se javio samo jedan zainteresiraniBritanski investicijski fond "Oak Investment Management Group" Nikole de Frankopana jedini je dao ponudu za kupnju dnevnog lista "Vjesnik", a o ponudi će se odlučiti u idućih nekoliko dana, doznaje se danas u "Narodnim novinama", nakladniku i stopostotnom vlasniku "Vjesnika".

"Zaprimili smo samo ponudu britanskog fonda o kojemu su kao potencijalnom kupcu mediji i nagađali posljednjih dana", potvrdio je Hini predsjednik uprave "Narodnih novina" Petar Piskač koji o ponudi britanskog fonda nije želio govoriti.

"Odluku o ponudi donijet ćemo u idućih nekoliko dana i tada će se sve znati", kazao je Piskač.

Ponude za kupnju "Vjesnika" prikupljale su se do jučer, a jedina pristigla otvorena je danas pred povjerenstvom u kojemu su svoje predstavnike imali i zaposlenici.

Neslužbeno se doznaje da je ponuditelj zatražio što hitnije pregovore oko konačnog preuzimanja dnevnika koji bi u lipnju, kao najstariji hrvatski dnevni list, trebao proslaviti 72. rođendan.

Prema uvjetima prodaje, novi vlasnik lista mora najmanje dvije godine nastaviti izdavati list, preuzeti svih 98 zaposlenika i ponuditi bankovno jamstvo od gotovo 14 milijuna kuna, na koliko su procijenjeni dugovi "Vjesnika" prema radnicima, dobavljačima i državi.

Kupac preuzima i obvezu da bez odobrenja "Narodnih novina" u iduće dvije godine neće trećoj osobi prenijeti poslovni udjel tvrtke ili nakladnička prava te žig "Vjesnika".

Podsjetimo, Nacional je još prije mjesec dana najavio da "Vjesnik" kupuje fond kojeg vodi Nikola de Frankopan iz obitelji koju su mediji prozvali i "lažnim Frankopanima" jer nema dokaza da potječu od povijesne plemićke obitelji.

Nikolu de Frankopan se, inaće, sumnjiči da kao vlasnik propale brokerske kuće "Apex vrijednosnice" nije otplatio kredit Šted banci. Ta je banka protiv njega u svibnju 2009. podigla kaznenu prijavu jer je od 50.000 eura kredita vratio samo 10.000 eura. Općinsko državno odvjetništvo je u kolovozu 2011. zatražilo istragu zbog prevare u gospodarskom poslovanju koja je nedavno i pokrenuta, nakon što je Nikola de Frankopan dao iskaz istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda Zoranu Luburiću.

Vezane vijesti

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Vjesnik se definitivno ugasio. Premda je prije više tjedana prestao izlaziti u tiskanom obliku, dio novinara nastavio je pisati za online izdanje,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika