12.04.2012. / 14:44

Autor: Nacional.hr

Sberbank i službeno na hrvatskom tržištu

Gorkov je najavio kako će u prvoj fazi ulagati u ljude i tehnologiju, a nakon završetka izrade strategije i odlučiti o mogućim akvizicijama

Sergej GorkovSergej GorkovVodeća ruska banka Sberbank predstavila se danas hrvatskoj javnosti i najavila planove na hrvatskom tržištu. Kako je prilikom predstavljanja naglasio drugi čovjek banke, Sergej Gorkov, cilj im je ojačati poslovanje s korporativnim klijentima i ojačati trgovinske odnose između Hrvatske i Rusije.

Podsjetimo, ruska je banka preuzela austrijsku Volksbanku te tako proširila svoje djelovanje u srednju i istočnu Europu.

Gorkov je najavio kako će u prvoj fazi ulagati u ljude i tehnologiju, a nakon završetka izrade strategije i odlučiti o mogućim akvizicijama.

Predsjednica uprave Volksbank Hrvatska, Andrea Kovacs-Whory istaknula je kako će ulazak Sberbanke u njihovu vlasničku strukturu omogućiti ulazak banke na ona područja na kojima do sad nisu bili prisutni, posebice je pritom istaknula suradnju sa tvrtkama koje posluju sa Rusijom.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika