13.04.2012. / 11:33

Autor: Hina

Clinton:

'Iran signalizira da u Istanbul dolazi s novim idejama'

"Želimo konkretne rezultate. I, naravno, u pregovorima, razumijemo da će Iranci tražiti jamstva ili djela od nas i sigurno ćemo ih uzeti u razmatranje", rekla je Clinton ne navodeći pojedinosti

Hillary ClintonHillary ClintonVelike sile žele da Iranci naznače korake koji bi pokazali da su odustali od nastojanja da proizvedu nuklearno oružje, rekla je u četvrtak državna tajnica SAD-a Hillary Clinton.

"Dobivamo signale da za pregovarački stol donose ideje", rekla je Clinton uoči razgovora o iranskom nuklearnom programu u subotu u Istanbulu između Irana i skupine P5+1, koju čine pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka. "Želimo da jasno pokažu akcijama koje predlažu da su doista napustili svaku ambiciju za proizvodnju nuklearnog oružja".

"Želimo konkretne rezultate. I, naravno, u pregovorima, razumijemo da će Iranci tražiti jamstva ili djela od nas i sigurno ćemo ih uzeti u razmatranje", rekla je Clinton ne navodeći pojedinosti.

"No, mislim da je svima jasno, sigurno u P5+1 ali i mnogo šire, da je diplomatski prozor za pregovore otvoren ali da neće zauvijek ostati otvoren te stoga u obzir treba uzimati vrijeme", dodala je.

"Želimo početi ovoga vikenda i sigurno želimo nastaviti na vrlo brz, revan i ustrajan način kako bi utvrdili ima li potencijala za postizanje dogovora", dodala je Clinton.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika