14.04.2012. / 12:14

Autor: Hina

U nuklearki Krško počeo 40-dnevni remont

Rad nuklearke Krško zaustavljen je u noći na subotu, čime je započeo njen redovni remont koji bi se trebao završiti 25. svibnja, kad će opet biti uključena u mrežu.

Nuklearka će biti u remontu do 25.5.Nuklearka će biti u remontu do 25.5.Rad nuklearke Krško zaustavljen je u noći na subotu, čime je započeo njen redovni remont koji bi se trebao završiti 25. svibnja, kad će opet biti uključena u mrežu.

Uz standardnu zamjenu dijela goriva tijekom remonta bit će izvedeno više kompleksnih preventivnih pregleda, nadgradnji i modernizacija opreme, a između ostalog zamijenit će se glava reaktora i rotor glavnog električnog generatora. Govoreći o remontu i djelovanju nuklearke u zadnjem proizvodnom ciklusu, njen je direktor Stane Rožman u četvrtak izjavio da nuklearka Krško djeluje s visokim stupnjem sigurnosti, a po djelotvornosti i iskorištenosti potencijala spada u gornju četvrtinu nuklearki u svijetu.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika