14.04.2012. / 13:39

Autor: Hina

Rošin: Nisam pozvan na izbornu skupštinu splitskog HDZ-a

U prijepodnevnim satima u Splitu je počela izborna skupština Gradske organizacije HDZ -a na kojoj će se izabrati novo vodstvo te stranačke organizacije, a član splitskog HDZ-a Jerko Rošin je novinare izvjestio kako nije dobio poziv za današnju izbornu skupštinu.

Jerko RošinJerko RošinU prijepodnevnim satima u Splitu je počela izborna skupština Gradske organizacije HDZ -a na kojoj će se izabrati novo vodstvo te stranačke organizacije, a član splitskog HDZ-a Jerko Rošin je novinare izvjestio kako nije dobio poziv za današnju izbornu skupštinu.

“Zvao sam središnjicu stranke u Zagrebu i rečeno mi je da mi je pozivnica za današnju izbornu skupštinu poslana, ali ja je nisam dobio, a uoči početka skupštine vidio sam da nema ni mojeg imena na popisu sudionika", rekao je Rošin novinarima

"Posredstvom gospođe Aide Pude (članica splitskog HDZ-a) prenio sam poruku dosadašnjem predsjedniku splitskog HDZ-a Dujomiru Marasoviću da ću, ukoliko u roku od deset minuta ne dobijem pozivnicu, sazvati konferenciju za novinare", rekao je Rošin i dodao da mu je Puda prenijela Marasovićev odgovor: ‘Baš me briga, neka radi što hoće, ja ga neću pozvati’.

Po Rošinovom tumačenju takav Marasovićev odgovor je “stvar osobnog animoziteta i nije stav nekog stranačkog tijela”, a sazvao je konferenciju za novinare jer ne želi izlaziti za govornicu izborne skupštine bez poziva.

“Ne želim na izbornoj skupštini praviti incidente, ali želim izvjestiti kako bi moj glas na skupštini možda mogao biti presudan za izbor predsjednika splitskog HDZ-a jer je više kandidata i ishod može biti tijesan”, objasnio je Rošin.

Nije želio odgovoriti za kojeg bi kandidata glasovao na današnjoj izbornoj skupštini, a na upit kojeg kandidata za predsjednika HDZ-a na državnoj razini podupire, Rošin nije želio precizno odgovoriti rekavši kako je pitanje “bira li se boljeg ili manjeg lošeg kandidata”. Dodao je kako stranka “treba novog Sanadera, ali ne Sanadera kao osobu - nego pojavnost kao Sanader”.

Nakon konferencije za novinare Rošin je napustio splitski hotel "Radisson Blu" u kojem se održava izborna skupština splitskog HDZ-a.

Visoki časni sud HDZ-a 12. ožujka je odlučio vratiti u stranku Jerka Rošina, koji je iz HDZ-a izbačen dva mjeseca ranije, te je poslao priziv žaleći se na tu odluku. Sud je jednoglasno prihvatio priziv i Rošina vratio u HDZ.

"Nisu nam jasni razlozi zbog kojih je gospodin Rošin izbrisan iz članstva. U obrazloženju stoji da je medijski istupio u tjedniku Nacional te se briše iz članstva", izvijestio je tada predsjednik HDZ-ovog Visokog časnog suda Florijan Boras dodavši kako su tražili zapisnik, kojeg nisu dobili, pa ih stoga povjerenstvo Županijskog odbora Splitsko-dalmatinske županije nije uvjerilo u opravdanost njihove odluke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
26/2/12

Hercegovac, 14.04.12. 15:19

A ti Im se onda uprkni !


registracija
24/7/11

mrvek, 14.04.12. 17:01

koji ćeš drek s njima. Pređi u HČSP. LOL


registracija
26/2/12

okvardz, 14.04.12. 18:24

jesu li zabunom pozvali ivu sanadera i pašalića i ostale slične njima.majko mila koji šljam se okupi na jednome mjestu.


registracija
26/2/12

okvardz, 14.04.12. 18:25

hdz ili rh.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.04.12. 13:51

Kakva je razlika je li govno više ili manje u kanalizaciji?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika