14.04.2012. / 19:50

Autor: Hina

Međunarodna piratska stranka u Pragu

Dvjestotinjak predstavnika piratskih stranaka iz dvadesetak zemalja okupljenih u Međunarodnoj piratskoj stranci sastali su se ovog vikenda u Pragu gdje razgovaraju o zajedničkom programu za izbore za Europski parlament 2014. i zajedničkom stajalištu protiv globalnog sporazuma o zaštiti autorskih prava (ACTA).

Piratska stranka ima sve više pristašaPiratska stranka ima sve više pristašaDvjestotinjak predstavnika piratskih stranaka iz dvadesetak zemalja okupljenih u Međunarodnoj piratskoj stranci sastali su se ovog vikenda u Pragu gdje razgovaraju o zajedničkom programu za izbore za Europski parlament 2014. i zajedničkom stajalištu protiv globalnog sporazuma o zaštiti autorskih prava (ACTA).

"Konferencija u Pragu prvi je korak u zajedničkoj kampanji prije izbora za Europski parlament 2014.", rekao je zamjenik predsjednika češke Piratske stranke Mikulas Ferjenčik.

Nezaobilazne teme su transparentnost, otvorena država i bolja komunikacija s građanima. Međunarodna piratska stranka okuplja piratske stranke cijelog svijeta, dodao je.

Prva piratska stranka je 2006. osnovana u Švedskoj.

Sudionici će razmotriti zajedničke poteze protiv međunarodnog sporazuma ACTA-e te europske direktive o zaštiti podataka, rekli su organizatori.

"Ovdje smo da ljude upozorimo da ACTA predstavlja prijetnju slobodi informiranja i govora", rekao je Pierre Magnin, predsjednik Piratske stranke s Reuniona, koja je članica francuske Piratske stranke.

Vezane vijesti

'Odbacite ACTA-u'

'Odbacite ACTA-u'

Odbor za međunarodnu trgovinu preporučio je u četvrtak Europskom parlamentu da na svojoj plenarnoj sjednici početkom srpnja odbaci Trgovinski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika