17.04.2012. / 14:30

Autor: Totalsport

Greuther Fürth slavi promociju u Bundesligu

Trostrukim njemačkim prvacima (prijeratni period, op.a.) na ruku je išao jučerašnji (ponedjeljak) 2-1 poraz Fortune Düsseldorf na gostovanju kod Dynamo Dresdena kojim su osigurali jedno od prva dva mjesta koja sljedeće sezone izravno vode u Bundesligu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Greuther Fürtha sljedeće će sezone zaigrati u elitnom razredu njemačkog nogometa, Bundesligi i to po prvi put od njenog osnutka pod tim imenom (od 1963. godine).

Trostrukim njemačkim prvacima (prijeratni period, op.a.) na ruku je išao jučerašnji (ponedjeljak) 2-1 poraz Fortune Düsseldorf na gostovanju kod Dynamo Dresdena kojim su osigurali jedno od prva dva mjesta koja sljedeće sezone izravno vode u Bundesligu.

Naime, trenutno vodeća momčad njemačke druge lige ima tri kola prije kraja 67 bodova, devet više od trećeplasiranog Paderborna, koji drži posljednje mjesto koje vodi u razigravanje za promociju, kao i praktički nedostižno bolju gol-razliku (+46 spram +15).

Utakmicu Fortune u Dresdenu uživo su pratili i predstavnici Greuther Fürtha, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka započelo je njihovo slavlje.

Zanimljivo, još od svog djetinjstva navijač Greuther Fürtha je Henry Kissinger, glavni tajnik SAD-a u administraciji predsjednika Richarda Nixona i Geralda Forda, koji je ujedno i počasni član kluba. Također, riječ je o klubu čije su boje u nedavnoj povijesti branila trojica Hrvata, Zoran Mamić (2001-03), Andre Mijatović (2005-07) i Marino Biliškov (2007-10).

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika