24.04.2012. / 09:50

Autor: Nacionalova redakcija

Robert Bajruši novi glavni urednik Nacionala

Bajruši u NCL Media Grupi radi zadnjih 14. godina, tijekom kojih je obnašao niz odgovornih dužnosti, od političkog novinara, komentatora i zamjenika glavnog urednika tjednika Nacional, pa do pokretača i organizatora prestižne akcije "Top stipendije za top studente"

Robert BajrušiRobert BajrušiDugogodišnji Nacionalov novinar Robert Bajruši imenovan je za glavnog urednika tog tjednika.

Bajruši u NCL Media Grupi radi zadnjih 14 godina, tijekom kojih je obnašao niz odgovornih dužnosti, od političkog novinara, komentatora i zamjenika glavnog urednika tjednika Nacional, pa do pokretača i organizatora prestižne akcije "Top stipendije za top studente".

Bajruši je jedan od najboljih poznavatelja hrvatske političke scene, što je potkrijepio i svojom recentnom političkom biografijom aktualnog premijera Zorana Milanovića.

"Kao zagovornik ozbiljnog istraživačkog novinarstva, mogu najaviti da će se tjednik Nacional i dalje razvijati u tom smjeru. To je u neku ruku kontrasmjer od uređivačke politike većine današnjih medija u Hrvatskoj, ali držim kako je to jedini ispravan put za Nacional.
To će uključivati još ozbiljnije bavljenje politikom, unutrašnjom ali i vanjskom, kao i rasvjetljavanje problema s kojima se suočava hrvatsko društvo. Ovakav uređivački koncept, dakako, ne isključuje ni praćenje svjetskih i domaćih trendova, ali sasvim je sigurno da Nacional nećemo revijalizirati, jer bi to bio prvi korak ka trivijalizaciji, što u našem slučaju ne dolazi u obzir", rekao je Bajruši.

Predsjednik Uprave NCL Media Grupe Moritz von Seefried prokomentirao je Bajrušijevo imenovanje na poziciju glavnog urednika.

"Smatram da su novine važan faktor u razvoju demokracije i jako sam zadovoljan što će na čelu tima magazina Nacional biti iskusan profesionalac kakav je Robert Bajruši", kazao je predsjednik Uprave NCL Media Grupe.

Vezane vijesti

Kako je Zoki izgubio izbore

Kako je Zoki izgubio izbore

Jaka kiša pljuštala je već od ranog poslijepodneva i da nisam morao pisati komentar o izbornoj noći, svakako bih izbjegao odlazak u SDP-ovo sjedište… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 24.04.12. 10:08

Čestitam Robertu Bajrušiju i Nacionalu!


registracija
31/1/10

STTony, 24.04.12. 11:26

Čestitke i sve najbolje.


registracija
17/12/10

zmaj, 24.04.12. 11:36

Također... Eno EPH-u "preuzima" Todorić, znači raspada se, čoknite dio kolača, budite neumoljivi.


registracija
11/1/10

fluid, 24.04.12. 11:54

Malo upozorenje Bajrušiju; Dobro provjeri parkirane skutere u blizini svojega automobila i dvorišta! Todorić preuzima EPH,a to ti je isto kao i Pavić.Samo mnogo jače.Iza Todorića stoji čak i država.Čuvaj se ,jer mala je Hrvatska a ovi veliki trebaju cjelokupni prostor.Eliminacija konkurenata,jedan je od primarnih zadataka vilikih, tipa Todorića.Još ima lutajuće mafije koja za lovu sve odradi.A i sada znaju kako ne pogriješiti i ne skidati kacigu prije nego se izađe sasvim iz grada nakon (ne)djela eliminacije.Svako dobro,uspješan rad i obavezan oprez !


registracija
28/4/10

Zvonko, 24.04.12. 12:43

Hehe, jel to onaj vrsni novinar, poznat po pionirskoj hrabrosti - kada je čak i Kuliš odbio, koji je prvi objavio tekst o silovanju Vice Vukojevića mlade muslimanke?

Interesantno, da se "u njegovo ime" ispričao Renato Baretić, a on ostao šutjeti kao piz__!


registracija
14/7/11

Trinity, 24.04.12. 13:35

E moj Zvonko, da nije pionira.....
U svakom slučaju, pamtimo vremena kad su bili malobrojni oni koji su se usudili javno dirnuti u svete krave hrvatskog društva.
Nije mi poznato u kojem kontekstu se Renato Baretić ispričao "umjesto" Bajrušija, nekako sam sigurna da to nije bilo u kontekstu kojeg ti impliciraš.
A za Bajrušija bih rekla da nije "ostao šutjeti ko pizda", kako insinuiraš.
Nego da je ostao kod svoje izgovorene (napisane) riječi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika