24.04.2012. / 10:36

Autor: Totalsport

Vlasnik Rangersa doživotno suspendiran

- Iznenađen sam kako je SFA bio strog prema klubu koji u ovom trenutku prolazi kroz težak period - komentirao je

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠkotski nogometni savez (SFA) kaznio je vlasnika Glasgow Rangersa Craiga Whytea doživotnom zabranom rada u škotskom nogometu nakon što je od strane Britanske službe za porez i carinu proglašen krivim za poreznu utaju.

Nakon što su Rangersi proglašeni krivima za utaju poreza u iznosu od 49 milijuna funti Disciplinski tribunal SFA-a Whytea je kaznio za kršenje dvaju disciplinskih pravila u periodu između 6. svibnja 2011. i 6. ožujka 2012. godine, te ga kaznio 200.000 funti.

Nakon što je ustanovljeno kako je klub u spomenutom vremenom razdoblju prekršio pet disciplinskih pravila Rangersima je stavljen embargo na transfere u periodu od godine dana. Zabrana isključuje potpisivanje igrača ispod 18 godina starosti.

- Iznenađen sam kako je SFA bio strog prema klubu koji u ovom trenutku prolazi kroz težak period. Kako to može utjecati na mene. Ne može mi biti manje stalo. Sretno s prikupljanjem novca - komentirao je između ostaloga čelnik kluba koji je u siječnju prodao hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića u Everton.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika