24.04.2012. / 12:54

Autor: Totalsport

Lisa Raymond – najstarija broj 1 u povijesti

Spremnija sam nego ikada u karijeri. Pronašla sam pravu partnericu, u tome je ključ - izjavila je Raymond

Lisa Raymond (Wikipedia)Lisa Raymond (Wikipedia)Američka tenisačica Lisa Raymond, koja će 10. kolovoza napuniti 39 godina, postala je najstarija vlasnica pozicije broj 1 u svjetskom poretku u konkurenciji tenisača ili tenisačica u povijesti.

Riječ je, dakako, o konkurenciji parova. Dolazak na prvo mjesto WTA ljestvice u parovima za američku veteranku nije ništa novo, tamo je prvi puta bila još u lipnju 2000. godine. No, ovoga puta je ipak drukčije, jer je postala najstarija koja je broj 1 na svijetu. Raymond se na prvom mjestu svjetske rang-ljestvice pridružila svojoj partnerici i sunarodnjakinji Liezel Huber. Nadmašila je rekord Čehinje Kvete Peschke, koje je dosad bila najstarija prva igračica svijeta s 36 godina.

Raymond i Huber igraju zajedno od travnja prošle godine. Osvojile su zajedno osam titula, sve od kolovoza prošle godine, i to na najprestižnijim turnirima, poput US Opena ili WTA Championshipsa.

- Dakako da je dolazak na prvo mjesto rang-ljestvice ovoga puta poseban, drukčiji nego ikada ranije s obzirom na taj rekord. Spremnija sam nego ikada u karijeri. Pronašla sam pravu partnericu, u tome je ključ. Liezel i ja uvijek volimo reći da je igra parova timski rad. Pobjeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Za mene je povratak na prvo mjesto WTA ljestvice s 38 godina uistinu nešto posebno - izjavila je Raymond, kojoj je ovo 118. tjedan u karijeri na prvom mjestu. Osvojila je 78 turnira u igri parova s 10 različitih partnerica. Jedina je igračica u povijesti koja je dijelila prvo mjesto u parovima s tri različite partnerice. Učinila je to s Rennae Stubs i Samanthom Stosur, a sada i s Liezel Huber.

Lisa Raymond imala je lijepu karijeru i u pojedinačnoj konkurenciji. Osvojla je četiri WTA titule uz još osam finala. Bila je 15. na svijetu u singlu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika